7 yaşındaki Xazi göç yolunda kayboldu

Şengal’de İŞİD çetelerin saldırısı sonucu kaçarak dağlara sığınan Êzidi Kürtleri göç yollarında yakınlarını kaybetti. 7 yaşındaki Xazi de Şengal’den çıkan bin kişilik kafileden koparak kayboldu.

7 yaşındaki Xazi göç yolunda kayboldu
Şengal’de İŞİD çetelerin saldırısı sonucu kaçarak dağlara sığınan Êzidi Kürtleri göç yollarında yakınlarını kaybetti. 7 yaşındaki Xazi de Şengal’den çıkan bin kişilik kafileden koparak kayboldu.


İŞİD çetelerinin Şengal’e yönelik saldırısından kaçarak Sincar dağlarına sığınan Êzidi Kürtler, göç yollarında yaşadıkları trajik olaylar ile karşı karşıya kaldıkları ortaya çıkıyor. 3 çocuğundan en büyüğü olan 7 yaşındaki Xazi, Kandil bölgesinde kaybolduğunu söyleyen Feysel Mirad, halen çocuğunun izine rastlanmadığını belirterek, “3 Ağustos’ta İŞİD çeteleri Şengal’de ferman başlatınca dağlara doğru kaçmaya başladık. YPG, kordon kurarak bizi korudu. Üçüncü günde 7 yaşındaki oğlum Xazi gurup içerisinde olmadığını gördük. Binlerce kişi yol yürüyordu, 8 gün dağlarda kaldık, daha sonra Rojava’ya geçtik orada da 14 gün bekledik gelen hiçbir kafilenin içerisinde olmayınca kardeşim tekrar geri döndü. Yolda guruptan kopan çok sayıda kişi bizim kafileye katılarak Rojava’ya geçti. Şu an tek umudumuz çocuğumun da bulunmasıdır” dedi.

29 gün önce çocuğunu dağlarda kaybeden ve kendisini suçlayan anne Naam Qasim, şöyle konuştu: “3 çocuğum var en büyük çocuğum Xazi yürüyebildiği için yaya geliyordu üçüncü günde kayboldu. Şu an onun bulunması için dua ediyoruz. Çocuğum hiç aklımdan çıkmıyor umarım dağda yolunu kaybetmemiştir. Eğer bizden sonra gelen kafileler bulmuşsa lütfen çocuğuma sahip çıksınlar.”

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER