9 ilde 'paralel yapı' operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen yıl 22 Temmuz’da emniyette ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürüttüğü ‘casusluk’ soruşturması kapsamında, 21 polis hakkında daha gözaltı kararı alındı.

9 ilde 'paralel yapı' operasyonu

Emniyette Gülen Cemaati’ne yönelik ‘paralel yapı’ adıyla yürütülen operasyonlara yenisi eklendi. İstanbul merkezli 12 ilde başlatılan operasyonda 21 polis hakkında gözaltı kararı verildi, bunlardan 16’sı gözaltına alındı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul, Zonguldak, Nevşehir, Kırşehir ve Afyon’un da arasında bulunduğu 9 ilde operasyonlara başladı.

Dosya kapsamında İstanbul’da 8 polis hakkında gözaltı kararı bulunduğu, bunlardan 6’sının yakalandığı öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan bazı polislerin başka şehirlerde bulunması nedeniyle operasyon yapılan il sayısı da 12’ye yükseldi. Bu arada, gözaltı kararı verilen 21 kişinin yanı sıra 8 polis de şüpheli sıfatıyla soruşturma dosyasında yer aldı.

Aralarında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski müdürlerinden Ömer Köse ve Yurt Atayün’ün de adının yer aldığı bu kişilerin temmuz ayındaki ‘yasa dışı dinleme ve casusluk’ soruşturması kapsamında tutuklandıkları ve halen cezaevinde oldukları bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER