ABD'nin bazı eyaletleri Suriyeli mülteci kabul etmeyecek

Paris’teki katliamın ardından ABD’de 10’dan fazla eyaletin valileri, artık Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

ABD'nin bazı eyaletleri Suriyeli mülteci kabul etmeyecek

Michigan eyaletinin valisi Rick Synder, G20 zirvesinde konuşan ABD Başkanı Barack Obama’nın göçmenler için “Kapıyı suratlarına kapamak değerlerimize ters düşer” ifadelerine karşı çıktı.

Synder, “ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı güvenlik, izin ve prosedürleri yeniden gözden geçirene kadar eyalete yeni Suriyelilerin kabulüne ara vereceklerini” açıkladı.

Synder’ın bu adımına hepsi Cumhuriyetçi Partili olan 10’dan fazla eyaletin valisinden destek geldi.

Alabama eyaletinde Suriyeli göçmen bulunmazken, Michigan’a geçen yıl 200 Suriyeli göçmenin yerleştiği biliniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı ise valilerin yasal olarak böyle bir yetkilerinin olup olmadığının net olmadığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı ayrıca gelecek yıl ülkeye 10 bin Suriyeli göçmeni kabul etme planlarında bir değişiklik yapmadıklarını da bildirdi.

2016’da yapılacak başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olan Ben Carson “IŞİD militanları ile savaştan kaçan Suriyelileri birbirinden ayırt edebilmenin güvenilir bir yolu olmadığını” iddia etti.

Carson, Amerikan Kongresi’nden Suriyeli göçmenlerin ülkeye yerleştirilmesi için ayırdığı kaynağı iptal etmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER