Suruç Katliamı'nı protesto ettiği için görevden alındı

Suruç’ta 33 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı protesto için Ağrı’da düzenlenen eyleme katılan Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli memur Suzan Kotay’ın işine son verildi.

Suruç Katliamı'nı protesto ettiği için görevden alındı

Ağrı’da düzenlenen Suruç Katliamı protestosuna katıldığı gerekçesiyle Ağrı Valisi Musa Işın tarafından görevinden uzaklaştırılan, ancak karara itiraz etmesi üzerine yeniden göreve dönen Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli memur Suzan Kotay’ın işine son verildi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Orman Su İşleri Bakanlığı Disiplin Kurulu tarafından işine son verilen Kamu Emekçileri Sendikları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tarım Orkam-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Kotay, hakkında açılan soruşturma kapsamında Ankara’da ifade verdi.

Kotay’a disiplin kurulu üyeleri tarafından “Tamam sen IŞİD’e karşı olabilirsin. Ama biz seni biliyoruz. Senin PKK’ya da karşı olman lazım. Sen Sakine Cansız’ın anmasına da katıldın. Onun için senin işine son veriyoruz” denildiği iddia edildi.

Ağrı’da daha önce de Suruç Katliamı’nı protesto yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle, Ağrı Valisi Musa Işın tarafından 13 kamu emekçisi görevinden uzaklaştırılmış ve yapılan itiraz doğrultusunda 10 kişi yeniden görevine başlamıştı.

Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı da 13 kamu emekçisinden  8’i hakkında “Memuriyetten men” istemiyle soruşturma başlatmıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER