Adalet Ağaoğlu ve Pelin Batu'dan HDP çağrısı

Yazar Adalet Ağaoğlu ve oyuncu Pelin Batu, 7 Haziran seçimlerinde herkesi HDP’ye oy vermeye çağırdı.

Adalet Ağaoğlu ve Pelin Batu'dan HDP çağrısı

Adalet Ağaoğlu ve Pelin Batu 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) destek çağrısı yaptı.

Yazar Adalet Ağaoğlu HDP’nin seçim beyannamesi ve Türkiye’deki sorunları ele alış tarzını desteklediğini söyledi.

Ağaoğlu, “HDP’nin son derece haklı nedenlerle parlamentoya yeni bir parti olarak girmesini çok istiyorum. Bu yeni sese parlamentonun çok ihtiyacı var. HDP orada olursa, bu yeni sesin çok etkili olacağını biliyorum. Benim oyum HDP’yedir” dedi.

Tüm seçmenlere de HDP’ye destek çağrısında bulunan Ağaoğlu, “Bütün seçmenlere bu konuda açık çağrımı yapıyorum” diye konuştu.

‘Meclis’te görmeyi çok istiyorum’

Türkiye’nin geleceği için HDP’nin barajı aşmasının önemli olduğu belirten oyuncu Pelin Batu da HDP’ye desteğini şöyle açıkladı:

“HDP’yi Meclis’te görmeyi çok istiyorum. HDP’nin seçim beyannamesinin hepsini okudum. Gerçekten de en içime sinen, bana en dokunan beyanname. İnsan haklarından tutun da kadınlarla ilgili maddeleri, eş başkanlık sistemi, çevre hakları, azınlıklar meselesine kadar pek çok siyasi partinin programına nazaran HDP’nin programına altına imzamı atarım.

“Yine, başlayan barış sürecinin en iyi şekilde götürülmesi açısından HDP’nin Meclis’te olması gerekir. Dolayısıyla, insanların da oy verirken bunları göz önünde bulundurmaları lazım. Çünkü, artık bu kadar gergin bu kadar kindar yapıdaki siyasi bir yapıyı kaldıracak gücümüz kalmadı. Hepimiz gerile gerile bir hal olduk. Ve ben bir vatandaş olarak daha barışçıl ve insani parlamenterler görmek istiyorum, kavgadan çok yoruldum. Bu anlamda HDP’nin kampanyalarında bunu gördük ve ümit ederim ki Meclis’e girer ve yükümüzü hafifletirler.”

Oy ve Ötesi grubuna üye olduğunu hatırlatan Patu, seçim günü kendisinin de sandık başında görev alacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER