Adliye önünde öğrencilere palayla saldıran kişiye 'iyi hal' indirimi

Adliye önünde Mustafa Cihan Yılmaz ve Vural Köse adlı öğrencileri palayla kovalayan ve öğrencilerin arkadaşlarına destek için taşıdıkları flamaları benzin dökerek yakan Süleyman Harmankaya’ya, indirimlerden yararlandırılarak 10 ay hapis cezası verildi.

Adliye önünde öğrencilere palayla saldıran kişiye 'iyi hal' indirimi

Geçen yıl Kobani’ye destek eyleminde  gözaltına alınan arkadaşlarına destek için Antalya Adliyesi önünde toplanan gruptaki öğrencilere ‘Deli Gaddar’ yazılı palayla saldırıp, flamalarını da benzin dökerek yakmaya çalışan Süleyman Harmankaya, 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Karar duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Harmankaya, kendini, ‘adliye önündeki gruba ellerinde neden Türk bayrağı olmadığını sorunca kendisine tepki gösterildiğini’ sözleriyle savundu ve beraatını istedi.

Mahkeme, duruşmalardaki ‘olumlu hal ve davranışlarını’ da dikkate aldığı sanığı, takdir indiriminden sonra toplam 10 ay 26 gün hapse mahkum etti.

Mahkeme ayrıca Harmankaya’ya 400 lira para cezası verdi.

Avukat Evcin: Verilen ceza çok az

2 öğrencinin avukatı Hakan Evcin, palalı saldırıya verilen cezanın çok az olduğunu belirtti. Evcin, “Bizce daha fazla ceza verilmesi, caydırıcı olması gerekiyordu” dedi.

Saldırıya uğrayan öğrencilerden Mustafa Cihan Yılmaz ise kararı, bu tür olayların önünü açabilecek bir karar olarak değerlendirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER