AFAD, 40 Ezidi ailenin kampı terk etmesini istedi

Şengal'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Midyat'taki AFAD kampına yerleştirilen 200 Ezidi'den kampı terk etmeleri istendi. Kampta kalan bir mülteci kendilerine 3 gün süre verildiğini söyledi.

AFAD, 40 Ezidi ailenin kampı terk etmesini istedi
Diyarbakır’da Şengal’den gelenlerin kaldığı kampın boşaltılmasının ardından Mardin Midyat’ki AFAD kampına yerleştirilen yaklaşık 200 Ezidinin kampı terk etmeleri istenildi.

Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kampına yerleştirilen yaklaşık 40 aileden oluşan 200 kişiye kampı terk etmeleri için 3 gün daha süre verildi.

2014 yılında Diyarbakır’daki kampın boşaltılmasıyla Midyat’taki AFAD kapma getirildiklerini söyleyen ancak ismini vermek istemeyen bir Ezidi mülteci Gazete Duvar’a şunları anlattı:

”Bize 3 gün önce hiç bir gerekçe gösterilmeden ‘Siz burada misafirsiniz, miadınız doldu’ denilerek kampı terk etmemiz gerektiği söylendi. Biz itiraz edince 3 günlük süre daha tanıdılar. Artık sizi kamptan çıkartıyoruz dediler. Bizim buraya geldiğimizde kayıtlarımız yapıldı. Yani hepimizin ikametgahı var ancak şimdi bize misafirsiniz diyorlar. Burada bize bir gıda kartı verdiler. Fakat o kart çok sınırlı. Karttaki şeylerle doymuyoruz. Ölmeyecek kadar. Ama buradan da gidersek çoluk çocuk açlıktan öleceğiz.”

‘GEREKÇE GÖSTERMEDEN ÇADIRLARIMIZ YIKILDI’

“Hiç bir iş sahası yok, dil bilmiyoruz” diyen mülteci şöyle devam etti: “Biz savaş mağduruyuz ve yasal olarak buradayız. Kaçak olarak burada yaşamıyoruz. Buna rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden çadırlarımız yıkıldı. Şu an hava sıcak. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz ama önümüz kış. Nereye gideriz, nerede kalırız? Durumumuz malum biliyorsunuz. Geri dönemiyoruz ama burada da istenmiyoruz. Nereye giderseniz gidin, başınızın çaresine bakın diyorlar. Ne olur bize yardım edin.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER