Afganistan bayrağını PKK bayrağı zannedip 4 kişiye saldırdılar

Karaman’da Afganistan bayrağı ile PKK bayrağını karıştıran saldırganlar dört Afganistanlı’ya saldırdı, üçünü bıçakla yaraladı.

Afganistan bayrağını PKK bayrağı zannedip 4 kişiye saldırdılar

Karaman’da sırtlarında Afganistan bayrağı taşıyan dört Afganistanlıya iki kişi “Niye PKK bayrağı taşıyorsunuz” diyerek saldırdı.

Hürriyet’in haberine göre saldırı, dün Turgut Özal Caddesi’ndeki Karaman Müzesi yanında yaşandı. Sırtlarında Afganistan bayrağı taşıyan Şafoli Doust, Nizam Alodu, Sefer Ali Nazari ve Ali Dat Niyazi ”Burası Türkiye, PKK bayrağı taşıyamazsınız” diyen iki kişinin saldırısına uğradı.

Kimliği hala belirlenemeyen saldırganlar Şafoli Doust, Nizam Alodu ve Sefer Ali Nazari’yi bıçakladı. Saldırının ardından yaralanan üç Afganistanlı Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Saldırıdan yara almadan kurtulan ve aralarında sadece Türkçe bilen Ali Dat Niyazi, polise verdiği ifadesinde, şunları söyledi:

“Bizim sırtımızda ülkemizin bayrağı vardı. Arkadaşlarla geziyorduk. 2 kişi geldi. ‘Burası Türkiye, PKK bayrağı taşıyamazsınız’ dedi. Ben bayrağın Afganistan bayrağı olduğunu ve kardeş olduğumuzu söylemeye çalıştım. Ama yine de bize saldırdılar.”

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER