Afganistan'da büyük patlama: En az 80 ölü

Kabil'de diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgede bombalı araçla meydana gelen saldırıda en az 80 kişi öldü, 350 kişi yaralandı. Elçiliklerdeki personellerin akıbeti belirsiz. Saldırıda, Alman Büyükelçiliği çalışanları yaralanırken, Türk Büyükelçiliği de zarar gördü.

Afganistan'da büyük patlama: En az 80 ölü
Afganistan’ın başkenti Kabil’de diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgede bombalı araçla yapılan terör saldırısında en az 80 kişi öldü, 350 kişi de yaralandı. Kabil’de konsoloslukların olduğu bölgede bombalı araçla saldırı gerçekleşti. Saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti, 350 kişi yaralandı. Sputnik saldırıyı IŞİD’in düzenlediğini iddia ederken, Taliban saldırıyı kınadı.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıda Türk Büyükelçiliği’nin de zarar gördüğünü açıklarken, elçilik personelinin binadan tahliye edileceğini açıkladı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise saldırıda Alman Büyükelçiliği çalışanlarının da yaralandığını söyledi.  Fransa’nın Avrupa İlişkileri Bakanı  Marielle de Sarnez ise binada maddi hasar meydana geldiğini belirtirken, “patlamadan etkilenen Fransız kurbanların olduğuna dair herhangi bir emare bulunmadığını” söyledi.'

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ TAHLİYE EDİLECEK’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıda Türk büyükelçilik binasının da hasar gördüğünü belirtirken, herhangi bir büyükelçilik personelinin yara almadığını belirtti. Çavuşoğlu, büyükelçilik çalışanlarının tahliye edileceğini belirtti.  Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise “Afganistan’ın başkenti Kabil’de bugün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı bulunduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırı birçok resmi kuruluş ve yabancı temsilciliğin bulunduğu bir bölgede meydana gelmiştir. Patlama Kabil Büyükelçiliğimizin binalarında da hasara neden olmuştur. Büyükelçilik personelimiz saldırıdan zarar görmemiştir. Bu menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz. Türkiye terörizmle mücadelede dost ve kardeş Afganistan halkı ve Hükümetinin yanında yer almaya devam edecektir” ifadesi yer aldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, saldırıda Alman Büyükelçiliği çalışanlarının da yaralandığını söyledi. Fransa’nın AB Bakanı Marielle de Sarnez de, Alman büyükelçilik binasının yanı sıra Fransız elçilik binasının da hasar gördüğünü söyledi. Reuters’a konuşan Kabil Emniyet Sözcüsü Basir Mücahit, “Alman Elçiliği’nin yanında bir bombalı araçtı, fakat yakınlarda başkaca önemli birkaç yerleşke de var. Hedefin neresi olduğunu söylemek zor” dedi. Kabil polis sözcüsü Basir Mujahid, Alman elçiliği yakınında bir bombalı araçtı. Oraya yakın başka önemli binalar ve bürolar da var; asıl hedefin neresi olduğunu söylemek kolay değil” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER