AK Parti, maden faciası için araştırma komisyonu önerisinde bulunacak

Amasra'da 41 kişinin hayatını kaybettiği grizu patlamasıyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Yarın TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunacağız" dedi.

AK Parti, maden faciası için araştırma komisyonu önerisinde bulunacak

AK Partili Turan, TBMM’nin gündemindeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bartın'da yaşanan grizu patlamasıyla ilgili araştırma komisyonu teklifi vereceklerini açıklayan Turan "Tüm partilerimizin bu konuda hassas bir yaklaşımı var. Bütün partilerle görüştük. Yarın TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunacağız" dedi.

Bülent Turan, şöyle konuştu:

"Bartın'da meydana gelen kaza ile ilgili hepimizin yüreği yandı, acımız taze. Konuya ilişkin, savcılarımız görevlendirildi. Çok sayıda müfettiş görevlendirildi. Kimin kusuru, ihmali varsa, hepimiz peşinde olmalıyız. Bu işin siyaseti, partisi olmaz. Üzerimize düşen ne varsa yapmakta kararlıyız. Yarın, AK Parti grubu olarak Meclis'e araştırmak komisyonu kurulması teklifinde bulunuyoruz. Tüm tedbirleri, alınacak önlemleri, can güvenliğini artıracak mevzuat değişikliğini, dünya örneklerini araştıracak, buna ilişkin adımlar atacak bir komisyon kurmak istiyoruz. Tüm partilerin sağ duyu ile, soğuk akıl ile meseleye yaklaşmasını, başarılı bir çalışma takvimi olmasını ümit ediyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER