Akdoğan: 'Halkın özlemleri birilerinin koltuğundan daha önemlidir'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili adayı Nihat Akdoğan, Şemdinli Altınsu (Şapatan) köyünün Meydan mahallesindeki Atatürk İlk ve Orta Okulu 1039 nolu sandıkta oyunu kullandı.

 Akdoğan: 'Halkın özlemleri birilerinin koltuğundan daha önemlidir'
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

HDP Hakkari adayı Nihat Akdoğan sabah saatlerinde Irak sınırında bulunan Derecik (Rubarok) beldesine giderek burada sandıkları gezdi. Akdoğan beleye ziyaretinin ardından ilçeye döndü. Altınsu (Şapatan) köyüne bağlı meydan mahallesindeki Atatürk İlk ve Orta Okulu'nu da ziyaret eden burada 1039 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Akdoğan: 'Halkın özlemleri birilerinin koltuğundan daha önemlidir'

Akdoğan yaptığı açıklamada, "Ülkemizin Halkların Demokratik Partisi ile birlikte yönünü demokrasiye çevrilmiş, diktatöryal bir düşünceden vazgeçmiş, temennisiyle bugün bu oyumuzu  kullanıyoruz.  Gerçektende son süreçte partimize yönelik, halkımıza yönelik, ciddi şiddet olayları yaşandı. Biz demokrasiye inanan bir hareket olarak, ülkemizdeki bütün vatandaşlarımıza bütün halkımıza şunu söyledik. Biz demokrasiye içten bağlıyız. Türkiye’de halkın yüreğinin pır pır etmemesi gerekiyor. Burada demokrasinin yerleşmesi gerekiyor. Halkın özlemleri birilerinin koltuğundan daha önemlidir. Diyarbakır’da bugün 400’ün üzerinde insan yaralı, 3 insanımız hayatını kaybettiyse, bugüne kadar bu hareketin gerçekten ne kadar kutsal bir hareket olduğunu herkesin görmesi gerekiyor. Biz o nedenle isteğimiz ve talebimiz halkımızın 21. Yüzyılda Halklarının Demokratik Partisi’nin Türkiye’deki bütün halka ve inançlara söylediği  birlikte yaşam duygusunu daha güçleneceği bir seçim olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin yönünü demokrasiye çeviren bir seçim olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Şemdinli Sabri Özel ilk ve Ortaokulu 1009 nolu sandıkta oy kullanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli Eşbaşkanı Galip Geylani ise Şemdinli'de çok sayıda seçmenin sandık başına gelmediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER