Yüksekdağ: 'HDP'nin ağacı Türkiye topraklarında kendisine bir yol buldu'

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “HDP’nin ağacı Türkiye topraklarında kendisine bir yol buldu” dedi.

Yüksekdağ: 'HDP'nin ağacı Türkiye topraklarında kendisine bir yol buldu'

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş seçimlerin ardından bir açıklama yaptı. Yüksekdağ, “HDP’nin ağacı da büyük insanlığın kökleri de yine aynı Türkiye topraklarında kendisine bir yol buldu ve boy verdi” dedi.

Yüksekdağ, konuşmasına, “Hepinizi saygı ve sevgi ve çok büyük bir heyecanla selamlıyorum. Heyecanımız bu salona sığmıyor. Bütün Türkiye çok büyük bir heyecanla seçim sonuçlarını karşılıyor. Çok sevinçli bir buluşma, kucaklaşma” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“2015 genel seçimleri, bütün Türkiye’ye HDP’nin seçim zaferiyle böyle bir kucaklaşmanın sevincini armağan etti. Sanıyorum ki en büyük kazanımımız budur.

Birbirinden uzaklaştırılan Türkiye halkları, birbiriyle kucaklaşmanın zevkini ve başarısını yaşadı. 13 yıl boyunca kutuplaştırma ve bölme siyasetinin acı sonuçlarıyla yüzleştik.

Sanıyorum ki en büyük başarımız, bu kötülükleri, bu miadı olmuş siyaseti yenen iyilerin gücünün açığa çıkmasıdır. Büyük insanlığın gücünün ayağa kalkmasıdır. 13 yıl boyunca, sadece siyasi yaşamı tahrip etmedi, toplumsal insani yaşamımızda çok büyük tahribata yol açtı.”

‘Kendi özgürlüğümüzü kendimiz yarattık’

“Yüzde 10luk seçim barajı bütün Türkiye halklarına dayatılan bir ayıp ve bir utanç vesikaydı. Tarihsel bir ipotekti. Türkiye halklarının seçme ve seçilme haklarının rehin alınmasıydı. Bizler haklarımızı rehin olmaktan kurtardık. Kendi özgürlüğümüzü kendimiz yarattık. Yüzde 10 seçim barajının aşılmış değil sadece, kuvvetle yıkılmış olması gibi bir sonuçla yüz yüzeyiz. Barajı hep beraber yıktık. Bugün sokaklardaki insanımızın tutkulu emeği ve kararlılığı yıktı.”

‘Bütün yıkımın enkazını da hep birlikte toplayacağız’

“Bu seçim sonuçlarından sonra emin olun ki, siyasi iktidarın ve mevcut egemen siyasi anlayışın yarattığı bütün yıkımın tahribatın enkazını da hep birlikte toplayacağız.”

‘Çok büyük bir demokrasi bilinci yeşerdi’

“Ve Türkiye’de yüzde 10 barajının yıkılması, böyle büyük bir zaferle yıkılması, aynı zamanda topraklarımızda yeni demokrasi bilincinin geliştiğini de gösteriyor. Düne kadar yönetilenler, eskisi gibi yönetilmek istemiyor. Tek adam tek parti istemiyor, çoğul olmayı ve paylaşmayı istiyor. Çok büyük bir güçlü bir demokrasi bilinci yeşerdi. Bizim ağacımıza dallarımıza yeşilimize saldıran, onu karartmaya çalışan bütün merkezlere inat işte HDP’nin ağacı da büyük insanlığın kökleri de yine aynı Türkiye topraklarında kendisine bir yol buldu ve boy verdi.”

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER