Şemdinli HDP zaferini kutladı

7 Haziran Genel seçimlerde parti olarak seçimlere giren ve barajı aşarak büyük zafer kazanan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kutlamaları Şemdinli'de sürüyor. Gece başlayan kutlamalar bugün de devam etti.

HABERİN GALERİSİ
Şemdinli'de HDP coşkusu

Şemdinli'de HDP coşkusu

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

HDP’nin il genelinde yüksek oy alması ile Türkiye genelinde barajın üstünde seyretmesi Şemdinli'de coşkulu bir şekilde kutlandı. 
Sabah saatlerinden itibaren HDP ilçe örgütü binasına geçen HDP Hakkarş Milletvekili Nihat Akdoğan ve partililer burada tebrikleri kabul etti. Binlerce kişinin toplandığı HDP ilçe binası önünde de müzik şöleni verildi. 

Müzik şöleninin ardında kısa bir açıklama yapan HDP Şemdinli ilçe eş başkanı Galip Geylani,  "Artık bütün dünya bütün halklar bilsin ki silah savaşı bitmiş ve siyaset savaşı başlamıştır. Meclisteki devletle savaşımız başlamıştır" dedi.

HDP Genel Merkez disiplin kurulu üyesi Hamit Geylani ise, "Ben hiç kimseye özellikle Erdoğan ve Davutoğlu'na da kör olasınız demedim. Çünkü; bugünü bekledim.Bugünde diyorum ve her zamanda diyorum Sayın Erdoğan, Sayın Davutoğlu kör olmayasınız. Kör olmayın da bu güzelliği, bu barışı ve bu zaferi görün. Bu zafer hepimizin, Türkiye'nin, Ortadoğunun ve dört parça Kürdistan'ın zaferidir. Bu zaferde hepinizin ayrı ayrı emeği var, gözyaşları var, güzelliği var.

Son olarak halka hitap eden Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, "Maho Ağa gelip balkon konuşması yapamadı. Kürt halkı beraberliğini kurmuştur. İlimizde kazanan bütün vekiller tüm il ve ilçelerin vekilidir. Bize oy veren ve oy vermeyen kardeşlerimiz, onlar da bizim kardeşimizdir. Artık sizde kendi evinize gelin. Biz Roboski'nin, cezaevlerinin, kaçak sarayın, kardeşimiz Nejdet Yaman'ın ve Diyarbakır'ın hesabını soracağız.  PKK Lideri Öcalan ile 2 aydır görüşme yapılmadı. Meclis'te 80 milletvekili ile çözüm sürecini sürdüreceğiz" 

Yapılan konuşmalardan sonra HD Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve beraberinde bulunan partililer Şemdinli şehir mezarlığına giderek burada çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren ve şehir mezarlığında gerilla mezarlarını ziyaret etti. Akdoğan burada yaptığı açıklamada bu zaferin asıl kahramanları Öcalan ve gerillalardır" dedi.

İlçede kutlamalar devam ediyor.


Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER