HDP, Diyarbakır zaferini saldırıda yaşamını yitirenlere adadı

HDP Diyarbakır'daki seçim zaferini bombalı saldırıda yaşamını yitirenlere adadı.

HDP, Diyarbakır zaferini saldırıda yaşamını yitirenlere adadı

Seçimlerde Diyarbakır’da ciddi bir fark atarak zafer kazanan HDP, kentteki zaferini 5 Haziran’da bombalı saldırıda yaşamını yitirenlere adadı. HDP Diyarbakır İl Örgütü, seçim zaferine ilişkin yapacağı kutlama öncesinde, Diyarbakır’da yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitirenleri, saldırının yaşanan noktada andı. Anma törenine, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, HDP ve DBP yöneticileri kentteki kutlamalardan önce ikinci bombanın patladığı alanda anma  düzenleyerek karanfiller bırakıldı.

Burada konuşan HDP’nin Diyarbakır milletvekili adayı İdris Baluken, yüz binlerce yurttaşın katıldığı bir miting alanına bomba yerleştirilerek bir katliam amaçlandığını belirterek şöyle devam etti:

“Bu patlamanın ardından Diyarbakır sokaklarından başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacak bir kaos planladılar. Partimizi açık bir şekilde tehdit eden, partimizin baraj altında kalması için her türlü provokasyon girişimde bulunan bu ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti bu saldırının baş sorumludur.

“Bundan sonra Türkiye’de siyasi profil ne olursa olsun nasıl bir koalisyon kurulursa kurulsun Diyarbakır’ın verdiği mesajı iyi okumaları tavsiyesinde bulunuyorum.”

Katliam yerinde anıt dikilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, “Bombanın patladığı yerde hem yitirdiklerimizi anmak hem de bu saldırıyı kalıcı olarak lanetlemek için buraya bir anıt inşa edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER