Halkın iradesiyle yeni bir yaşama doğru

HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Beyza Üstün, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan ile Ali Kenanoğlu, Türkiye’de kibre ve zulme karşı kazananın barış ve hakların kardeşlik olduğunu vurguladı.

Halkın iradesiyle yeni bir yaşama doğru
 HDP’nin genel seçimlerde elde ettiği zaferi ANF’ye değerlendiren HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Beyza Üstün, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan ile Ali Kenanoğlu, Türkiye’de kibre ve zulme karşı kazananın barış ve hakların kardeşlik olduğunu vurguladı. Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını kaydeden HDP milletvekillileri, halkın iradesiyle kurulacak yeni bir yaşamın başladığını altını çizdi.

‘ARTIK TÜRKİYE’DE BARAJLAR YIKILMIŞTIR’

Pervin Buldan: Bugün Türkiye’de barajı aşanlar tüm haklar ezilenler ve yok sayılanlar oldu. Bu onların zaferidir. Bugün kaybeden başta cumhurbaşkanı olmak üzere AKP’nin kibri ve zulmü oldu. HDP’ye oy veren herkesin barış olan özleminin ve çözüm sürecine desteğinin de beyanıdır. HDP’nin Meclis’te tüm ezilenlerin sesi olacağını bir kere daha vurgulamak istiyorum. Artık Türkiye’de barajlar yıkılmıştır. Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve Türkiye’de tüm haklar için yeni bir doğuş olacak çünkü Türkiye’de haklar ve hakların kardeşliği kazanmıştır. Bize oy veren, gönül veren, oy vermeyip bizi destekleyen, bizim mecliste olmamızı isteyen herkese çok teşekkür ediyorum ve onların yüzünü kara çıkartmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Hepsinin sesi olacağız, hepsinin kulağı olacağız ve hepsini mecliste temsil edeceğiz. Türkiye’nin demokrasisi, kardeşliği ve özgürlüğü açısından bu sonucun özellikle AKP tarafından çok iyi okunması gerektiğini düşünüyorum. Ortaya çıkan siyasi irade Türkiye haklarının iradesidir ve bir kez daha Türkiye toplumuna ve haklarına hayırlı olmasını dilerim.

‘YILLAR SONRA HAKLAR KAZANDI’

Filiz Kerestecioğlu: Hem çok mutluyum hem de seçim sürecinde provokasyonlar esnasında insanlarımızın hayatını kaybettiğimizden dolayı da hüzünlüyüm. HDP’nin barajı geçmesi insanların barışı, hakların kardeşliğinin, kadınların daha çok siyasete, mecliste yer almasını isteğinin göstergesi oldu. Bu sonuç aynı zamanda büyük katkısı olan gençlerin iradesinin yansıması da oldu. Ben bizlerle omuz omuza aylarca gece gündüz demeden çalışan insanlara buradan teker teker teşekkür ediyorum ve bundan sonra heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden sokaktan meclise onlarla birlikte çalışarak mücadeleyi sürdüreceğiz. Gerçekten kadınlar ve gençler olmak üzere herkese buradan tekrar teşekkür ediyorum bu hepimizin zaferi. Yıllar sonra hakların kazandığını gördük bu hepimize moral veriyor.

‘HALKIN İRADESİYLE YENİ BİR YAŞAM BAŞLIYOR’

Beyza Üstün: Bu seçimde halkın iradesi kazandı. HDP olarak biz ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ ve ‘Yeni yaşamı kuracağız’ demiştik. Bu sonuç da halkın bizi onayladığı anlamına taşıyor. AKP hükümetinin 12 senelik hegemonyasındır HDP’ye barajı aştıran. HDP yeni yaşamı örmeye karar verdi ve halk onay verdi. Önümüzde halkların yan yana yaşayacağı, yaşamın özgürleşeceği bir süreç başlıyor. Bunun için ilk adımı attık, bu bir başlangıç, bundan sonraki süreçlerde bize de büyük sorumlular düşüyor ama biz verdiğimiz her sözün arkasındayız. Bunların hayata geçirilmesi için ellimizden ne geliyorsa yapacağız. Barış ve hakların ayrıştırılmaksızın yan yana gelmesi, kadının, ekoloji özgürlüğü için mücadele edeceğiz ve halkın özlemlerini için çabalarımızı arttıracağız. Güzel yarınları birlikte öreceğiz. Bunu başaracağımızı biliyorduk çünkü halkın bize güvendiğini biliyorduk ve bu güveni boşa çıkartmayacağız. Bundan sonra halkın iradesiyle kurulacak yeni bir yaşam başlıyor.

‘BARIŞIN DİLİ KAZANDI, YUHALATAN DİL KAYBETTİ’

Garo Paylan: Bir arada yaşamayı savunan dil kazandı, ötekileştiren, yalan söyleyen yuhalatan dilde kaybetti. Çok mutluyuz. Bu sonucu bekliyordum çünkü önyargıları büyük oranda aşındırdık, bir daha ki seçimde inanın ki bizi kimse tutamaz.

Ali Kenanoğlu: AKP’nin HDP yönelik haksız iftiraları ve kindar siyaseti sonuç vermedi ve halkımız HDP’ye sahip çıktı. Bu seçim sonuçları halkımızın hakların kardeşliği ve özgürlüğü noktasında söylerimize, pratiğimize ve samimiyetimize güvendiğinin de göstergesidir. Ayrıca buradan partimize büyük bir destek olan Alevi toplumuna da teşekkür ediyorum. Önümüzde ki süreçte artık haklara ve toplumun tüm kesimlerine verdiğimiz söyleri tutma zamanıdır. Büyük bir sorumluluk almaya hazırız.  

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER