Akkaş ve Karaçöl hakkındaki iddianame kabul edildi

Yargıtay, 25 Aralık soruşturmasında görev alan eski savcı Akkaş ve eski hakim Karaçöl hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Akkaş ve Karaçöl hakkındaki iddianame kabul edildi

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Aralık soruşturmasının ihraç edilen savcısı Muammer Akkaş hakkında “Görevi kötüye kullanma”, aynı soruşturmanın ihraç edilen hakimi Süleyman Karaçöl hakkında da “Görevi ihmal” suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Akkaş ve Karaçöl, 25 Kasım tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde yapılacak duruşmada hakim karşısına çıkacak.

Savcılık, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 3 Mart’ta, savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında yargılama izni verdi. Bu kararın ardından Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosyalar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Savcılar, Muammer Akkaş ile hakim Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırlayarak, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Düzenlenen iddianameyi kabul eden Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianame hakkında son soruşturmanın açılmasına karar vererek, dosyayı Yargıtay’a gönderdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Akkaş ve Karaçöl ile ilgili iddianamenin kabulüne karar verirken, Akkaş ve Kara, birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde 25 Kasım 2015’te saat 13.30’da yargılanacak.

Necmettin Bilal Erdoğan ile iş adamları Mustafa Latif Topbaş, Cengiz Aktürk, Usame Kutup, Yasin El Kadı, Muaz Kadıoğlu, Abdullah Tivnikli, Orhan Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Avni Çelik, İbrahim Çeçen’in de aralarında olduğu 41 kişi ve 2 şirket, görülecek davada mağdur olarak yer alacak.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, eski savcı Akkaş’ın ”görevi kötüye kullanma” suçundan 3 yıl, eski hakim Süleyman Karaçöl’ün ise ”görevi ihmal” suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Akkaş ve Karaçöl

Eski savcı Muammer Akkaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, 25 Aralık soruşturması sonrasında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na savcı olarak atanmış, HSYK tarafından önce tedbiren görevden uzaklaştırılmış, 12 Mayıs 2015 tarihinde de meslekten ihraç edilmişti.

Hakim Süleyman Karaçöl ise İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakimken 25 Aralık soruşturması sonrası Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakim olarak atanmış,  HSYK tarafından önce tedbiren görevinden uzaklaştırılmış, 12 Mayıs 2015 tarihinde de meslekten ihraç edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER