AKM çalışanları kendilerini şikayet etti!

10 yıldır hiç bir şey yapmadan maaş alan AKM çalışanları, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a başvurarak kendilerini şikayet etti: ‘‘AKM’de 16 memur, 21 güvenlik, 10 temizlik personeli vardır. Tüm gün herkes oturmaktadır. Temizlik personeline şube müdür odası verilmiş ders çalışmaktadır.’’

AKM çalışanları kendilerini şikayet etti!
Restore edileceği gerekçesiyle 10 yıldır kapalı tutulan, geçen yılsa ‘yıkım’ kararı alınan İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) çalışanları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne başvurdu.


10 yıldır hiç bir faaliyette bulunmayan AKM’nin kadrosunda aralarında müdür, 2 müdür yardımcısı ve 6 şube müdürünün da aralarında yer aldığı 50 personel bulunuyor.

Hürriyet’ten Ömer Erbil’in haberine göre AKM’nin 10 yıldır hiç bir şey yapmadan maaş alan çalışanları önce bu durumdan rahatsız olduklarını belirterek BİMER’e başvuruda bulundu. Başvuruda hem boş yere maaş almalarından hem ‘hoyratça davranıyor’ dedikleri AKM müdüründen şikayetçi oldular. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Müfettiş iddiaları araştırdı ve gitti. Personel bir sonuç çıkmadığını görünce bu sefer CİMER’e başvuru yaptı. Şimdi oradan gelecek sonucu bekliyor.

Personelin CİMER’e gönderdiği şikâyet yazısında müdürlüğün hizmet aracını makam aracı olarak kullandığı belirtiliyor. Sanatsal faaliyetlere kapalı olduğu halde AKM hizmet aracının özel işlerde kullanıldığı ve 1,5 yılda 3000 litre benzin tükettiği de belirtilen dilekçede ayrıca şu ifadeler yer alıyor.

‘‘AKM’de 16 memur, 21 güvenlik, 10 temizlik personeli vardır. Tüm gün herkes oturmaktadır. Temizlik personeline şube müdür odası verilmiş ders çalışmaktadır.’’

Haberin tamamı

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER