AKP ve CHP'liler BDP'ye katıldı

Amed'in Bismil ilçesinde AKP'ye yakınlığıyla bilinen Angay ailesi ve CHP Bismil İlçe yöneticileri BDP'ye katıldılar.

AKP ve CHP'liler BDP'ye katıldı
Amed'in Bismil ilçesinde AKP'ye yakınlığıyla bilinen Angay ailesi ve CHP Bismil İlçe yöneticileri BDP'ye katıldılar. CHP Bismil ilçe eski başkanı Cemal Öztürk, "Bismil'de CHP ilçe başkanlığı yaptım. Ama özgürlüklerin, kardeşliğin pekiştiği tek parti olan BDP'de olmaktan onur ve gurur duyuyorum" dedi.


Bismil'de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Angay ailesi ve CHP Bismil İlçe yöneticilerinden oluşan onlarca kişi bir törenle, BDP'ye geçti.  BDP Bismil İlçe Örgütü binasında düzenlenen törene BDP İlçe Başkanı Tufan Tunç, BDP Bismil Belediye Eş Başkan adayı Resul Sarı'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

BDP'ye katılan CHP ve AKP'liler, partililer tarafından parti binasının kapısında karşılandı. Ardından yapılan törende konuşan BDP Bismil Seçim Komisyonu üyesi Newaf Ayhan, BDP'nin tüm ezilen halkların partisi olduğunu belirterek, "Dili, kültürü, inancı ne olursa olsun BDP herkesin kendini özgürce ifade edebilecek bir partidir. Biz burada tekrar partimize katılım gösteren Angay ailesi ve CHP İlçe yöneticilerine hoşgeldiniz diyoruz" dedi.

Ardından konuşan BDP Bismil İlçe Başkanı Tufan Tunç ise katılımlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, ortaya çıkan tablonun çok anlamlı olduğunu söyledi. Halkların kardeşliğine vurgu yapan Tunç şunları söyledi: "Bu tabloya baktığımızda BDP'nin ne kadar doğru bir siyaset yaptığını bir kez daha görebiliyoruz. BDP olarak ranttan uzak, hesapsız, çıkarsız sadece halkların kardeşliği için, adalet ve demokrasi için mücadele eden Türkiye'de tek partiyiz. Bugün yaşanan tablo bunun en açık örneğidir."

Ardından konuşan CHP Bismil İlçe eski başkanı Cemal Öztürk de herkesin kendi, inancını, dilini, kültürünü özgürce yaşaması gerektiğini belirterek, "Biz Bismil'de yaşayan Türkmenler olarak azınlıklara sahip çıkan BDP çatısı altında bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bismil'de CHP ilçe başkanlığı yaptım. Ama özgürlüklerin, kardeşliğin pekiştiği tek parti olan BDP olmaktan onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu. Ardından AKP'ye yakınlığıyla bilinen Angay ailesi adına konuşan Fesih Angay da geçte olsa kendi partilerine döndükleri için mutlu olduklarını belirterek, kendilerine kapılarını açan BDP'ye teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından BDP'ye katılan AKP ve CHP'lilere rozetlerini 31 Aralık 2012'de Diyarbakır Lice'de yaşamını yitiren HPG Askeri Konsey üyesi Ethem Karabulut'un babası Mehmet Ali Karabulut taktı. Karabulut, sistem partilerinin yanında yer alan tüm Kürtlere, kendi partilerine dönmeleri çağrısında bulundu. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER