AKP'li Çetin Disipline Verildi

AKP İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin “AKP’ye zarar veren ve fitne yaratan konuşmalar yaptığı” iddiasıyla kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

AKP'li Çetin Disipline Verildi
 Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin’i kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Hürriyet Gazetesi’nden Turan Yılmaz’ın haberine göre karar, bazı AKP’li milletvekillerinin “Partimize zarar veren, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yapıyor” şikayetleri üzerine alındı.

AKP vekilleri Volkan Bozkır ve Ali Aşlık'ın Çetin hakkında şikayet dilekçesi verdiği de ortaya çıktı.

Çetin, parti içinde Gülen Cemaati’ne yakın isimlerden biri olarak biliniyor.

Kurula Sevk Edilen 4 Vekil de İstifa Etmişti

Dershane tartışmalarının ardından AKP’de ilk olarak Kütahya Milletvekili İdris Bal kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş, Bal 30 Kasım 2013’te kurul kararını beklemeden “Beni istemeyen AKP’de yer almam” diyerek istifa etmişti.

17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından da İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da 27 Aralık'ta kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiş, vekiller kurul kararını beklemeden istifa etmişlerdi.

Muhammed Çetin kimdir?

Prof. Dr . Muhammed Çetin,16 Kasım 1963'te Eskişehir'de doğdu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Filolojisi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de Leicester Üniversitesinde dil öğretimi ve eğitim alanında, doktorasını ise Derby Üniversitesinde sosyal-siyasal hareketler alanında tamamladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Houston, Texas ve East Stroudsburg Üniversitelerinde sosyoloji ve antropoloji dallarında öğretim üyeliği yaptı.

24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyesi oldu. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2014, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER