Almanya'da yeni hükümet Türkiye'yle yeni AB başlığı açmayacak

Türkiye'ye bir süredir insan hakları eleştirileri getiren Almanya, AB üyeliğinde ilerleme sağlanmamasını resmi politika haline getiriyor. Hıristiyan Birlik ile Sosyal Demokratlar'ın üzerinde uzlaştığı koalisyon belgesinde, Türkiye'yle müzakere sürecinde yeni başlık açılmaması kararı yer aldı

Almanya'da yeni hükümet Türkiye'yle yeni AB başlığı açmayacak
Almanya’da Hıristiyan Demokrat Parti ile Sosyal Demokratlar arasında ‘büyük koalisyon’ kurulması için üzerinde uzlaşılan maddeler basına birer birer sızıyor.


Üzerinde uzlaşılan taslakta, iki partinin de Türkiye’nin AB’yle üyelik müzakerelerinde açılan başlıkları kapatmamayı ancak herhangi bir yeni başlık açmayı da istemedikleri konusunda anlaştığı belirtildi. Bu karar, AB’nin itici gücü olan Almanya’da hükümetin, müzakerelerde ilerleme sağlanmasından yana olmadığı anlamına gelecek.

NE OLMUŞTU?

24 Eylül’de yapılan genel seçimlerden bu yana hükümet kurulamayan Almanya’da, bu sabah kritik bir dönemeç aşıldı. Seçimleri kazanan Başbakan Angela Merkel’in lideri olduğu Alman Hıristiyan Birlik ile Sosyal Demokratlar, 24 saate yakın süren bir görüşme sonrası koalisyon müzakerelerine başlamakta uzlaştı. Partililere 28 sayfalık bir koalisyon anlaşması da sunuldu. Türkiye’ye ilişkin karar da işte bu belgede yer alıyor. Partilerin anlaşmaya çalıştığı konuların başında vergi ve mali politikalarla göç, istihdam, sağlık, bakım, emeklilik ve Avrupa politikaları geliyordu. Şimdi resmi pazarlıkların ardından koalisyonun kısa süre içinde kurulması beleniyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 21:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER