Amed'de bir uzman çavuş alıkonuldu

Hani-Diyarbakır karayolunda kimlik kontrolü yapan bir grup genç, Amasya Merzifon nüfusuna kayıtlı İlhan Çalışkan adlı uzman çavuşu alıkoydu.

Amed'de bir uzman çavuş alıkonuldu

ANF'de yer alan habere göre; Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yapımı süren askeri karakola karşı halkın başlattığı direnişe destek olmak amacıyla Hani-Diyarbakır karayolunu kapatan bir grup genç, durdurdukları bir araçtaki Amasya Merzifon nüfusuna kayıtlı uzman çavuş İlhan Çalışkan’ı alıkoydu. Alıkonulan uzman çavuşun nereye götürüldüğü bilinmezken, kendisine ait sivil araç ise ateşe verildi. Yol üzerinde askerlerin gençlere dönük müdahalesi ile başlayan olaylar yatışırken, karayolu halen ulaşıma kapalı durumda. 

Öte yandan Lice’nin Çakıl köyü yolu üzerindeki direniş de sürüyor. Burada açıklamada bulunan yurttaşlar, hükümeti daha önce uyardıklarını, ancak buna rağmen herhangi bir adımın atılmadığını vurguladı. Kürt halkı olarak verilen tüm sözleri tuttuklarına dikkat çeken yurttaşlar, hükümetin ise hiçbir sözünü yerine getirmediğini ifade etti. Kürt halkının kimliğine ve tarihine sahip çıkmaya çağrıldığı açıklamada, hükümetin sürece dönük pratik adımlar atmadığı müddetçe eylemlerin süreceği vurgulandı. / anf

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER