PKK mezarlığı aile mezarlığı olarak satıldı

Sivas’ta çatışmada ölen PKK’lilerin mezarlıkta gömüldüğü alanın aile mezarlığı olarak satıldığı ve üzerine defin yapıldığı ortaya çıktı.

PKK mezarlığı aile mezarlığı olarak satıldı

Sivas kırsalında 1996 yılının Ekim ayında askerle çatışmaya giren 32 PKK’li hayatını kaybetmişti. Sivas’a getirilen PKK’lilerin cenazeleri kentin en büyük mezarlığı olan Yukarı Tekke Mezarlığı’nda iki ayrı bölgeye defnedildi. Aradan yıllar geçtikten sonra ölen PKK’lilerden Diyarbakırlı Nurkan Çam’ın kız kardeşi Ayten Öztürk ve Serkan Çam ablasının Divriği’deki çatışmada öldüğünü belirlediler ve mezarının bulunması için savcılığa başvurdular.

Yapılan soruşturmada, Nurkan Çam’ın 1996 yılında Yukarı Tekke Mezarlığı’na defnedilen PKK’liler arasında olduğunu belirlediler.

imctv.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Nurkan Çam’ın kardeşi Serkan Çam 1996 yılında Sivas’ın Kangal ilçesinde kırsal alanda askerlerle girdikleri çatışmada hayatını kaybeden PKK’lilerin Yukarı Tekke Mezarlığı’na defnedildiğini söyledi. Çam çatışmada hayatını kaybeden PKK’lilerin gömülmeden önce fotoğrafları çekilip ada parsel ve sıra numaraları belirtilip kayıt altına alınmalarına rağmen sonradan bu yerlerin toprak dolgu yapılıp aile mezarlıkları olarak satıldıklarını belirtti.

Belediye ve valilikten izin alınarak cenaze nakil işlemleri başlatıldığında Nurkan Çam, Serhan Yonç, Özgül Özer, Bayram Fidan, Mehmet Şerif Başak,Veysel Kal, Hatice Özdemir isimli PKK’lilerin cenazeleri Abdurrahman Keleş ve Fatma Akgül isimli vatandaşların 2004 yılında defnedildiği aile mezarlığı yerlerinden çıkarıldı.

PKK’lilerin defnedildikleri yerlerin satılmış olduğunu bu şekilde öğrendiklerini belirten Çam 1996 yılında kimsesizler mezarlığına 50′ye yakın PKK’linin defnedildiğini ve bu mezar yerlerinin de satıldığını öğrendiklerini açıkladı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER