Soma soruşturmasında yeni gelişme!

Soma'da facianın yaşandığı madene olumlu rapor veren iki müfettiş hakkında, idari soruşturmanın ardından adli soruşturma da başlıyor. Cumhuriyet Savcılığı iki müfettişin soruşturulmasına izin verilmesi için Çalışma Bakanlığı'na başvurdu. Öte yandan Soma'da facianın meydana geldiği şirkete ait Işıklar Maden Ocağı da kapatıldı.

Soma soruşturmasında yeni gelişme!
Soma'da facianın meydana geldiği maden ocağını işleten Soma Kömür İşletmeli A.Ş.'ye ait Işıklar Maden Ocağı da yapılan incelemenin ardından kapatıldı. Müfettişler aynı şirketin Atabacası Madeni'ni de güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatmıştı. Bölgede bir başka şirkete ait İmbat Maden Ocağı'nın çalışmasında ise sakınca görülmedi.

Soma'da Bakan Taner Yıldız'ın geçen yıl 10 Temmuz'da ziyaret ettiği maden ocağı, bugün müfettişlerin incelemesi sonrası güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatıldı.

Soma'da facianın meydana geldiği maden ocağını işleten Soma Kömür İşletmeli A.Ş.'ye ait Işıklar Maden Ocağı da yapılan incelemenin ardından kapatıldı. Müfettişler aynı şirketin Atabacası Madeni'ni de güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatmıştı. Bölgede bir başka şirkete ait İmbat Maden Ocağı'nın çalışmasında ise sakınca görülmedi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2013 yılının Temmuz ayında Işıklar Maden Ocağı'nı ziyaret etmişti. / dha
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER