HDP Bitlis: 'Norşin halkı Kiler'in parasına aldanmayacak'

HDP Bitlis İl Başkanlığı, Norşin seçimlerine ilişkin AKP’li vekil Vahit Kiler’in ‘tüm servetim gitse bile Norşên’de bu seçimi kazanacağım” sözlerine tepki göstererek, “Norşin halkı onurlu bir halktır. Kiler’in parasına aldanmayacaktır” dedi.

HDP Bitlis: 'Norşin halkı Kiler'in parasına aldanmayacak'

HDP Bitlis İl Başkanı Hamza Özkan, BDP Norşin Seçim Bürosu çalışanları ile HDP İl ve İlçe yöneticilerinin de katıldığı basın açıklaması yaptı.

Özkan, son bir aylık süreç içerisinde Bitlis ve İlçelerinde demokratik kamuoyunu  rahatsız eden bir dizi olay yaşandığını söyledi.

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in ‘tüm servetim gitse bile Norşin’de bu seçimi kazanacağım’ sözlerinin demokratik ahlakla bağdaşmadığını belirten Özkan, Kiler’in bu sözlerle Norşin halkını açık bir şekilde aşağıladığını söyledi.

Kiler’in seçimi parayla satın almaya çalıştığını ifade eden Özkan, ilçe halkının onurlu olduğunu ve halkın Kiler'in parasına aldanmayacağını söyledi. Özcan, Norşin’de AKP'lilerin zırhlı polis araçları eşliğinde seçim çalışması yürüttüğünü belirterek, ”Polisin bu tavrı seçim güvenliği ve seçim tarafsızlığını tehlikeye sokuyor ve halkta kaygı yaratıyor. Kiler'in ilçede huzursuzluk yaratmak peşinde olduğunu düşünüyoruz. Halkımızın arasında huzursuzluk yaratmak isteyenlere her zaman karşı duracağız" dedi.

AKP'lilerin yaratmak istediği provokasyonlara karşı halkı sağduyulu olmaya davet ettiklerini aktaran Özkan, 1 Haziran'da Ağrı ve Norşin'de yapılacak yerel seçimlerde halkının zaferle çıkacağını vurguladı.

Özkan, 12 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan ve 4 Bakan'ın imzasıyla Bitlis'in Papşin köyündeki  eski Tekel binası ile Yamköyü'nde bulunan eski BEST Tekel sigara binasının Özelleştirme Dairesi'ne devredilmesi ve BDP'den AKP'ye geçen Tatvan Belediyesi'nde çalışan BDP'li personeller üzerindeki yapılan hukuksuzluklarla halkın cezalandırılmak istendiğini kaydetti.

AKP yerel temsilcilerinin BDP’nin hiçbir kazanımına tahammül etmediğini belirten Özkan, ”12 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 4 Bakanın imzasıyla Papşin köyündeki eski Tekel binası ile Yamköyü'nde bulunan eski BEST Tekel sigara binasının Özelleştirme Dairesi'ne devredilmesine özelleştirilen tekel binası, belediyenin elinden alınarak özelleştirme yoluna gidilmiştir. Kamu malı yararına verilen bu arazi nasıl olurda devlet eli ile özelleştirmeye giderek şahıslara peşkeş çekilir. Hükümet bir daha yerel yönetimlerdeki ikili ve yandaş yönünü göstermiştir. Bu uygulama apaçık gösteriyor ki BDP yönetimini tercih eden Bitlis halkı cezalandırılmıştır” dedi.

30 Mart seçimleri sonrası BDP’den AKP’ye geçen Tatvan Belediyesi’nin icraatlarını da eleştiren Özkan, ”Tatvan belediye başkanı AKP’li Fettah Aksoy’un yapmış olduğu ilk iş Mizgin Kadın Dayanışma Merkezini kapatarak merkezin kadın sosyoloğu Derya Demir’i cezalandırarak zabıta biriminde hukuksuz bir şekilde görevlendirmiştir. Arkadaşımız çalıştığı birimde akşam nöbetlerine verilerek yıldırma politikası uygulanmaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca Norşên ilçesinde Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla son günlerde eşi görülmemiş bir şekilde yardımların dağıtıldığını belirten Özkan dağıtımların seçim bitene kadar durdurulması konusunda yetkili mercileri sorumlu davranmaya çağırdı. / anf

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER