'Çocuğum verilmedi diye insanlar ölecekse bu olmasın'

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ile görüşen oturma eylemi yapan baba Selami Eren, Demirtaş ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlattı.

'Çocuğum verilmedi diye insanlar ölecekse bu olmasın'
 BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ile görüşen oturma eylemi yapan baba Selami Eren, Demirtaş ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlattı. Eren, "Başbakanın açıklamalarındaki B planı C planı bir savaşın başlangıcıysa, benim çocuğum üzerinden bir savaşın yapılmasını onaylayamam. Ben çocuğumla birlikte barışın gelmesini istiyorum. Çocuğum verilmedi diye dağlar bombalanacaksa, insanlar ölecekse bu olmasın" dedi.


Kaçırıldığı iddia edilen Fırat Aydın Eren'in babası Selami Eren, BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Büyükşehir Belediye eşbaşkanı Fırat Anlı'nın eylem yapan ailelerle basına kapalı yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Eylemin amacına ulaştığını kaydeden Eren, görüşmenin içeriğinde, yaşanan olayların, yanlışların, BDP il binasına gittikleri zaman karşılaştıkları sorunların, kendilerine ulaşılamama gibi konuların anlatıldığını söyledi.

Eren, Demirtaş'ın "Varsa hatalarının düzeltileceği" yönünde açıklama yaptığını bildirdi. Çocuklarının geleceğine dair herhangi bir sözün verilmediğini dile getiren Eren, Demirtaş'ın çocukların geri dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarına dair söz verdiğini kaydetti.

KOŞULSUZ BİR BARIŞ İSTİYORUZ

Barıştan yana olduklarını, barışın koşulsuz bir şekilde gelmesini istediklerini ifade eden Eren, şunları söyledi:

"Aramızda 4 yıldır çocuğunu göremeyen, çocuğundan haber alamayan, çocuğunun sesini duyamayan bir anne var. Hangi örgüt olursa olsun buna hakkının olmadığını, çocuğunun sesini duymak isteyen anneye sesinin duyulması gerektiğini söyledik. Demirtaş da bu talebimizi Kandil'e ileteceğini söyledi. O anne ile çocuğunu görüştürmek için Kandil ile girişimlerde bulunacağını belirtti."

BAŞBAKAN BİZİM ÜZERİMİZDEN PLAN YAPMASIN

Eren, "Başbakanın açıklamalarındaki B planı C planı bir savaşın başlangıcıysa, benim çocuğum üzerinden bir savaşın yapılmasını onaylayamam. Ben çocuğumla birlikte barışın gelmesini istiyorum. Çocuğum verilmedi diye dağlar bombalanacaksa, insanlar ölecekse bu olmasın" dedi.

Demirtaş ile yapılan görüşmenin ardından eylemin gidişatı hakkında gereken bilgiyi ailelerle görüştükten sonra açıklayacaklarını söyleyen Eren, konuşmasını şöyle tamamladı: "Son kez bir değerlendirme yapmak için anne ve babalar bir araya gelip kararımızı açıklayacağız. Edindiğimiz izlenimler çok olumlu, ellerinden geleni yapacaklarına söz verdiler. Diğer anne ve babaların görüşünü almadan bir karar veremeyiz." / anf

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER