Ankara'dan Şemdinli'ye 'Gönül Köprüsü'

Ankara Etimesgut ilçesine bağlı Ahi Mesut Mahallesi Muhtarı Aynur Çanakcı başkanlığında 48 kişilik gezi grubu Hakkari'nin Şemdinli ilçesini ziyaret etti.

Ankara'dan Şemdinli'ye 'Gönül Köprüsü'

Şemdinli ilçesine gelen 48 kişilik kafileyi, Belediye Başkanı Tahir Saklı karşıladı. Başkan Saklı, Ankara’dan ilçeye gelen 48 kişilik grupla birlikte, Bağlar köyü köyünde bulunan Tarihi Taş Köprü, Seyyid Taha Hazretlerinin Mezarı ve Kayma Sarayı'nı ziyarette bulundu.

Ankara Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi Muhtarı Aynur Çanakcı yaptığı açıklamada, “biz Ankara’dan Hakkari’ye gideceğiz dediğimiz zaman çok kişiden tepki aldık. Terör bölgesi orası dediler. Bizde gidemediğimiz yer bizim vatanım değildir geldik gördük bende vatanımı mahallemdeki 48 kişiye burayı tanıtmak istedim. Belediye Başkanı Tahir Saklı’yla iletişime geçtim oda bizi en güzel şekilde ağırladı iyi ki gelmişiz”dedi.

Belediye Başkanı Tahir Saklı ise; “misafirlerimize bize bu fırsattı tanıttıkları için şükranlarımızı sunuyoruz. Biz buna Ankara’dan Şemdinli’ye gönül köprüsü diyoruz. Bu misafirlerimiz Ankara Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi Muhtarı Aynur Çanakcı’nın düzenlediği bir programla ilçemizi ziyaret ettiler. Burada bizim için iki mutluluk kaynağı var. Artık ilçede veya doğu güneydoğuda huzur var güven var, artık bölgemizin terörle değil, bu tür güzelliklerle anılmasını istiyoruz. İkinci kaynağımızda kaynaşma inşallah en kısa zamanda bizde buradan Ankara’ya bir kafile göndereceğiz onlarda Ankara’nın güzelliklerini görecekler. Kardeşlerimiz  bugün ilçemizdeler bu bütün ülkemize ve dünyaya bir mesajdır ki; Şemdinli Türkiye’nin en güvenilir ilçelerinden biridir. Kim gelmek isterse biz burada ağırlarız, buradan gidenler bir elçi burayı anlatsınlar” dedi.

Nehri İnanç Turizmi Köyü Derneği Başkanı Azat Çiftçi de, Ankara’dan gelen 48 kişilik kafileyi karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Herkesin gelip göreceği güzel yerler. Herkesi buraya davet ediyoruz,  Belediye Başkanı Sayın Tahir Saklı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2021, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER