Anlı ve Kışanak, polisin saldırıya seyirci kalmasını Vali ile görüştü

Amed’de İslam adına protesto gösterisi yaparak iftar çadırına saldırıp tahrip eden güruha karşı sessiz kalan polisin tutumu konusunda Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç ile görüştü.

Anlı ve Kışanak, polisin saldırıya seyirci kalmasını Vali ile görüştü
Amed’de İslam adına protesto gösterisi yaparak iftar çadırına saldırıp tahrip eden güruha karşı sessiz kalan polisin tutumu konusunda Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç ile görüştü.


Görüşme ardından açıklama yapan Kışanak, Vali Kıraç'ı yaşanan olayın vahameti, provokasyonun büyüklüğüne ve polisin olaylar karşısında tavırsız kalmasını dillendirmek için ziyaret ettiklerini söyledi.

ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza'nın Büyükşehir Belediyesi tarafından Dağkapı Meydanı'nda açtığı iftar çadırını ziyaret etmesini bahane eden ve aralarında Memur-Sen, Özgür-Sen'in de aralarında bulunduğu gürühun çadıra saldırmasına ilişkin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç ile görüştü.
Görüşmeden sonra açıklama yapan Anlı, Amed’in dün akşam büyük ve önemli bir tehlike atlattığını söyledi. Anlı, Amed’in, bütün kimliklere ve farklıklara eşit bir biçimde saygılı bir biçimde yaklaştığını vurgularken, Amed halkından Ramazan ayının maneviyatını da dikkate alarak hassas davranmasını istedi. 

'KÜRTLER FİLİSTİN’DE EN BÜYÜK DİRENİŞİ GÖSTEREN HALKTIR’

Amed’de Gazze'yi bahane ederek yaratılan provokasyonlara geçit vermeyeceklerini söyleyen Anlı, "Diyarbakır, Gazze ile kardeş bir şehirdir. Kürtler Filistin'de en büyük direnişi göstermiş bir halktır. İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı herkesten daha gür biz kınıyoruz. Yine Suriye ve Irak'ta yaşananlarında göz önüne alınması, ihmal edilmemesi gerektiğini söylüyoruz" şeklinde konuştu.

'İSLAM İNANCI İLE İLGİSİ OLMAYAN ORGANİZELİ BİR SALDIRIDIR’

Ardından konuşan Kışanak ise, Vali Kıraç'ı, yaşanan olayın vahameti, provokasyonun büyüklüğüne ve polisin olaylar karşısında tavırsız kalmasını dillendirmek için ziyaret ettiklerini söyledi. Saldırının İslam inancı, değerlerle ilgisi olmaya organizeli provakatif bir saldırı olduğunu söyleyen Kışanak, amaçlanan Diyarbakır'ı da Ortadoğu'da yaşanan kaosa sürüklemek olduğunu belirtti. Kışanak, Kürt halkının, farklı inançlarla birlikte yaşadığını ve bu temelde yurttaşların hassas olmasını isterken, yurttaşları bu konuda hassas olmaya, tutum almaya ve bu provokasyonları boşa çıkarmaya yönelik bir yaklaşım içerisinde olmaya davet etti. 

'BU SALDIRI SOKAKTAKİ İNSANLARI SATIRLARLA DOĞRAMA GİRİŞİMİDİR’

Yaşananların sıradan bir asayiş olayı olmadığına dikkat çeken Kışınak, "Bu saldırı sokaktaki insanları satırlarla doğrama girişimidir. Bu yaşanan durum ne kimliğimizle ne inancımızla bağdaşmayan bir durumdur. Valiliğe bu konudaki gerekli önlemlerin alınması ve hassasiyetlerimizi bildiren görüşmelerimizi paylaştık" dedi. 

'İSTİHBARATIN OLACAKLARDAN HABERDAR OLMAMASI ANLAŞILIR DEĞİL’

Dün yaşanan provokatör girişimin önceden planladığını vurgulayan Kışınak, saldırı öncesi planlanın sosyal medyada paylaşıldığını, insanların oraya davet edildiğini ancak istihbaratın olacaklardan haberdar olmamasının anlaşılır bir durum olmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 21:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER