Anne Karamanoğlu: Oğlum Suçsuzdu

Okmeydanı'nda öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun annesi, "Oğlum suçsuzdu" derken, baba Başbakan'ın kendilerini arayarak başsağlığı dilediğini söyledi.

Anne Karamanoğlu: Oğlum Suçsuzdu
Okmeydanı'ndan Berkin Elvan'ın defnedildiği akşam iki grup arasında çıkan kavgada ölen 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi memleketine uğurlandı. 


Giresunlu Karamanoğlu ailesi 15 yıldır Okmeydanı'nda yaşıyor.

Üç ay önce askerden dönen lise mezunu 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu bir markette çalışıyordu.

Anne: Biz de Berkin'e ağladık

bianet'e konuşan anne Nuriye Karamanoğlu, kalabalığa bakarak "Oğlumun ne çok seveni varmış" derken etrafındakiler onu "oğlun şehit oldu" diye teselli etmeye çalıştılar.

"Oğlum işten yeni gelmişti eve. Dışarı çıkmasıyla ölmesi 10 dakikayı buldu. Suçsuzdu benim oğlum."

"Biz de Berkin için ağladık" diyen anne oğlunu vuranlara tepki göstererek suçluların bulunmasını istediğini söyledi.

Başbakan babayı aradı

Baba Halil Karamanoğlu, Başbakan'ın kendisini arayıp başsağlığı dileyerek gerekenin yapılacağını söylediğini aktardı.

Karamanoğlu, üç ay önce askerden dönen oğlunun hiçbir siyasi partiyle bağlantısı olmadığını üstüne basa basa vurguladı.

Eniştesi ise "Onun intikam almak gibi bir derdi yoktu. Buradaki kalabalığa bakıp siyasi bir sonuç çıkarmaya gerek yok. İşten eve, evden işe giden bir çocuktu. Siyasi bir kişiliği yoktu" dedi.

Adli Tıp Önünde baba daha önce şunları söylemişti:

“Akşam yemek yedik. Ben çıkıyorum dedim. Benden sonra annesine dışarı çıkıyorum demiş. Annesi de ‘dışarıda olaylar var çıkma’ demiş. Benim evim ana caddeye yakın. Olayların kaynağının olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar da sönük. Saat 6'da ışıkları söndürdüler. Bunlar da üç arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Onlar, onların üzerine geliyor. Hepsi beş dakikada biten iş.

"Çocuğun eve gelip, dışarıya çıkıp hadisenin olması hepsi on dakika. 10 dakikanın içerisinde kör kurşun geliyor. İsabet ediyor. Kurşun eylemcilerden gelmiş. Benim sağla, solla herhangi bir şeyle ilgim yok. Biz hep Türk milletiyiz. Türk'üz. Vatanımız tek. Bu olayları biz tasvip etmiyoruz. Benim canım yanıyor. Yarın başkasının canı yanar. Yazık, günah bu millete. Bu gençlere yazık. Birlik beraberlik olacağız.”

Olayın olduğu yerde sabah saatlerinden itibaren toplanan grup, ellerinde Burak Can Karamanoğlu'nun fotoğrafları ve Türk bayrakları taşıdı.

bianet'e konuşan mahalleli, akşam tekbir getirerek ellerinde sopayla bekleyen grup için şunları söyledi: "Yukarıdan bize saldırıp mahalledeki camı çerçeveyi indirmelerine karşı bekleyen bir gruptu. Amaçları mahalleye sahip çıkmaktı."

Mahallenin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi (SP)  gibi farklı siyasi gruplardan oluştuğuna dikkat çeken mahalleli, "üst mahalle" olarak tanımladıkları tarafta oturanlarla daha önce böyle bir gerginlik yaşanmadığını söyledi.

Kasımpaşa Piyalepaşa Camii’nde kılınan namazın ardından cenaze omuzlarda tekbir ve "Şehirler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde uğurlandı.

Olayın olduğu Kulaksız mevkiinin üst tarafında kitlenin Okmeydanı'na geçmemesi için çok sayıda polis caddeyi kapattı.

Cenaze memleketi Giresun’un Alucra İlçesi’ne götürülecek.

Ne olmuştu?

Valiliğin açıklamasına göre, dün gece saat 22:30'da Kulaksız Dörtyol mevkiinde iki grup arasında önce sözlü başlayan kavgada sonra silah kullanıldı.

Bu esnada 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını kaybetti. Kavgada 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralandı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Halkınsesitv.com yaptığı açıklamada şöyle dedi: "AKP’li sivil faşistler silahlanarak devrimcilere saldırdı. Cepheliler bu saldırı karşısında kendilerini ve halkı savunmak için silahlanarak karşılık verdi. Çıkan çatışmada sivil faşistlerden biri öldü ikisi de yaralandı." / Bianet

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER