Arnavutluk Hewler'e silah teslimatına başladı

Arnavutluk Savunma Bakanlığı, IŞİD terörüne karşı Güney Kürdistan güçlerine silah teslimatına başladıklarını açıkladı.

Arnavutluk Hewler'e silah teslimatına başladı

Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, ilk teslimat Pazar günü yapıldı. Arnavutluk hükümeti Ağustos ayı ortasında silah verilmesi kararını almıştı.

Arnavutluk'un bu ayın sonuna kadar Kürt güçlerine 10 bin kalaşnikov, 22 milyon 7.62 mm kalibrelik mermi, 15 bin el bombası ve 32 bin adet farklı kalibredeki roket atar mermisi göndermesi gerekiyor.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, hafta başında yaptığı açıklamada ABD, Arnavutluk, Fransa, Kanata, Hırvatistan, Danimarka, İtalya ve İngiltere, peşmerge güçlerine silah vermeye angaje olduğunu söylemişti.

Ancak Çek Cumhuriyeti de 27 Ağustos gün, Kürt güçlerine cephane verilmesine yeşil ışık yaktı. 41 milyon kron (1.5 milyon euro) maliyeti olan bu cephanede, 10 milyon kaleşnikov mermisi, 8 milyon mitralyöz mermisi, 5 bin el bombası ve 5 bin roket atar mermisi yer alıyor.

Alman dergi Der Spiegel'e göre Almanya hükümeti de 4 bin adet çelik yelek, bir o kadar kask, 200 radyo cihazı, 680 gece görüşlü cihaz, 20 metal detektör ve 30 adet mayın tespit cihazı gönderecek. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER