Askerden DBP ilçe yönetimine 'Kurşuna dizeriz' tehdidi!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Kobanê için yapılan kepenk kapatma eylemi devam ederken, askerden DBP ilçe yönetiminin tehdit ettiği ileri sürüldü.

ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Kobanê için yapılan kepenk kapatma eylemi devam ederken, askerden DBP ilçe yönetiminin tehdit ettiği ileri sürüldü.

Şemdinli İlçesinde önceki gün başlayan ve devam eden kepenk kapatma eylemi nedeniyle ilçede hayat durma noktasına geldi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe başkanı Davut Evin ve beraberinde bulunan partililer sabah saatlerinde ilçe merkezine gelerek hayatın normale dönmesi ve efnafların kepenk açmaları için çağrıda bulundular. DBP ilçe başkanı Davut Evin, ilçe esnafının kepenk açması için çaba gösterdikleri sırada askerler tarafından "burayı hemen terk etmezseniz sizi kurşuna dizerim" tehdidiyle karşılaştıklarını kaydetti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli ilçe başkanı Davut Evin; " değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları, bilindiği üzere Kobanê direnişi 25. gününe girmektedir. Biz Şemdinli halkı olarak, Demokratik Bölgeler Partisi yönetimi olarak, Şemdinli halkı 3 gündür ayakta ve bu direnişi kırmak için bu direnişe destek vermek için Kobani'nin düşmemesi için Şemdinli halkı ayaktadır. Biz yönetim olarak ilçe kaymakamı ile ilçe emniyet müdürü ile bir görüşme yaptık, bizlerin talebi şu idi: Şuan da Şemdinli ilçesi asker ve polis ablukası altındadır. Askerlerin ve polislerin geri çekilmesi için girişimlerde bulunduk. Bugün sabah saatlerinde inşaat halinde bulunan bir binanın tepesine yerleştirilen özel kuvvetlerin birlik komutanı ile görüştük. Askeri birliğin geri çekilmesi için ve yine hayatın normale dönmesi için esnafların dükkanlarını açması için girişimlerde bulunduk. Fakat birlik komutanı şu şekil bize cevap verdi. Burayı hemen terk etmezseniz sizi kurşuna dizerim. Bize silah dayattı. Eğer burayı hemen terk etmezseniz, biz bilmem sizi yok edeceğiz. Talimat üstten gelmiş. Sanırım içişleri bakanlığından talimat gelmiş. Şuan da Şemdinli abluka altındadır. Bizde halk olarak buradayız. Hayatın normale dönmesi için ilçe yöenetimi olarak elimizden gelen neyse onu yapmaya çalışacağız. Tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Herhangi bir farklı provakosyonların gelmemesi için elimizden ne gelirse çaba göstermeye çalışacağız. 

Sessiz bekleyişin sürdüğü ilçenin giriş ve çıkışları polis ablukası altına alınırken, güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 13:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selim ozturk
Selim ozturk - 9 yıl Önce

Bıjıt berxodana gelı serkevtın buve

SIRADAKİ HABER