Babacan: Güvenlikçi yaklaşımla zulüm gelir

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, istikrarın kaynağının güvenlikçi yaklaşım değil özgürlükler olduğuna inandıklarını söyledi. Babacan, "Daha çok güvenlikçi bir yaklaşımla bir ülkeye istikrar gelmez, o ülkeye baskı gelir, o ülkeye zulüm gelir. Yargıya telefon etmediğiniz zaman zaten sorunların yarısı çözülür" dedi.

Babacan: Güvenlikçi yaklaşımla zulüm gelir
 Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’de seçimden seçime işleyen bir demokrasi olduğunu, özgürlüklerden yana bir siyasi duruşun ülkeyi hızlı bir şekilde değiştireceğini söyledi.

Tele 1 televizyonunda yayınlanan “Hayatın Rengi Özel” programında Tuluhan Tekelioğlu’nun soruları yanıtlayan Babacan, “Şu anda Türkiye’de seçimden seçime işleyen bir demokrasi var, aradaki mekanizmaların hiçbiri çalışmıyor. Siyasi bir duruş, ama özgürlüklerden yana bir siyasi duruş çok hızlı bir şekilde ülkeyi değiştirir” dedi. Babacan şöyle devam etti:


‘İNSANLARI BAŞKA ÜLKEYE KAÇIRIRSINIZ’

“Toplumun huzurunu, toplumun barışının kaynağı ne olmalı? Devletin sert gücü ile mi istikrar sağlanmalı ülkede, yoksa istikrarın kaynağı demokrasi ve özgürlükler mi olmalı? Biz, istikrarın kaynağını demokrasi ve özgürlüklerden almak zorundayız. Yani daha çok güvenlikçi bir yaklaşımla bir ülkeye istikrar gelmez, o ülkeye baskı gelir, o ülkeye zulüm gelir, o ülkede insanları kısıtlarsınız, insanları başka ülkelere kaçırırsınız. O ülkeye huzur da gelmez, mutluluk da gelmez.”

‘YARGIYA TELEFON ETMEDİĞİNİZ ZAMAN SORUNLARIN YARISI ÇÖZÜLÜR’

Türkiye’deki en önemli sorunun özgürlük sorunu olduğunu söyleyen Babacan, şöyle devam etti: “Özgürlüklerle ilgili sorunların çoğu, çok hızlı çözülür. Yargıya telefon etmediğiniz zaman, şunu şöyle yapın, bunu böyle yapın ya da pusula, not göndermediğiniz zaman, yargı bağımsız çalışmaya başladığı zaman, zaten sorunların yarısı çözülür. Daha önce de ifade ettim, siyasi bir duruş, ama özgürlüklerden yana bir siyasi duruş çok hızlı bir şekilde ülkeyi değiştirir.”  

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER