5 ilde daha sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü nedeniyle Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa'da maske kullanımının zorunlu olduğu ve kuralın uygulandığı il sayısının 42'ye çıktığını duyurdu.

5 ilde daha sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü (Covid-19) salgına yönelik tedbirler kapsamında Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da maskesiz olarak sokağa çıkmanın yasaklandığını açıkladı. Maske zorunluluğu getirilen il sayısı 42’ye yükseldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü vakalarındaki artış nedeniyle Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da da maske takmanın zorunlu hale geldiğini duyurdu.

Maske kullanımının önemli olduğunu belirten Koca, “Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Son kararlarla birlikte maske takmanın zorunlu olduğu il sayısı 42’ye çıktı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER