Bağdat ve DAİŞ arasındaki son ilçede de savaş başladı

Irak'ın Musul ve Ambar bölgesinin büyük bölümünü denetimi altına alan DAİŞ çeteleri Bağdat yolunda önemli bir noktaya daha saldırı düzenlemeye başladı

Bağdat ve DAİŞ arasındaki son ilçede de savaş başladı
Irak'ın Musul ve Ambar bölgesinin büyük bölümünü denetimi altına alan DAİŞ çeteleri Bağdat yolunda önemli bir noktaya daha saldırı düzenlemeye başladı. Irak'ın ana arter ulaşım hatlarının Bağdat doğusunda ki birleşim yerlerinden olan Ambar iline bağlı Amıriyat ilçesinin bu sabahtan itibaren DAİŞ saldırısı ile yüz yüze kaldığı bildiriliyor.  


‘DAİŞ BAĞDAT’A GİRMEYE ÇALIŞIYOR’

DAİŞ saldırılarını Irak'ın geneli ve Suriye'de Rojava Kürdistan'ında yoğunlaştırırken Bağdat üzerindeki baskıda gün geçtikçe artıyor. Irak'ın doğu ve orta kesimlerinde saldırılarını sürdüren DAİŞ bu sabahtan itibaren Bağdat yakınlarındaki Amıriyat ilçesine bir kaç koldan saldırı düzenlemeye başladı.

Saldırılar hakkında basına bilgi veren Şakir İsawi, DAİŞ’in kalabalık bir güçle ilçeye bir kaç koldan ve ağır silahlar eşliğinde saldırdığını ancak Irak güvenlik güçlerinin savaşmaya devam ettiğini dile getirdi. Saldırı altındaki ilçede güvenlik tedbirlerinin artırıldığı ve savaşın şiddetlenerek sürdüğü de bölgeden gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Irak ordusu başta Saddam Hüseyin'in doğduğu kent ve Irak'ta ki Sünni kalesi olarak bilinen Tikrit ve Orta Irak'ın petrol rafineri merkezlerinden olan Beci de DAİŞ'e yönelik karşı saldırılar başlatmış durumda.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER