Baluken: HDP'nin barajı aşması Rojava'nın kazanması demektir

Partisinin Karlıova mitinginde konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AKP iktidarının yeni saldırı planları içerisinde olduğu uyarısında bulundu.

Baluken: HDP'nin barajı aşması Rojava'nın kazanması demektir
 Partisinin Karlıova mitinginde konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AKP iktidarının yeni saldırı planları içerisinde olduğu uyarısında bulundu. AKP iktidarının 7 Haziran seçimlerinin sonucunu beklediğini belirterek "7 Haziran'da HDP barajı aşamazsa, nasıl ki Kobanê'ye İŞİD'i saldırttılarsa, Efrin'e de El-Nusra çetelerini saldırtacak. 7 Haziran'da HDP'nin kazanması Kobanê, Efrin ve Cizirê'nin kazanması demektir" dedi. Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık’da Dilovası’na gelerek seçim çalışmalarına katıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında HDP Bingöl milletvekili adayları Hişyar Özsoy, Serhat Gümüş ve Sevgi Örüç Karlıova'da miting gerçekleştirdi. Newroz alanında gerçekleştirilen mitinge on bini aşkın kişi katılırken, mitinge HDP Bingöl Milletvekili ve Amed milletvekili adayı İdris Baluken ile HDP Urfa milletvekili adayı Osman Baydemir de katıldı. 

Mitingde konuşan HDP milletvekili adayı Sevgi Örüç, Başbakan Yardımcı Yalçın Akdoğan'ın YPG ve YPJ savaşçılarını cenazeleri için sarf ettiği sözlere tepki göstererek, "Kobanê Amed'dir, Amed Kobanê'dir. Kobanê'nin şehitleri bizim şehitlerimizdir. Utanmıyor musunuz?" sözleriyle Akdoğan'a seslendi. Daha sonra konuşan HDP milletvekili adayı Serhat Gümüş de seçimlerin tarihi önemine dikkat çekerek "Bir varlık yokluk seçimimizdir. Bu seçim bizim için Kobanê'dir. Nasıl Kobanê'de varlığımızla savaştıysak, bu seçimde de var gücümüzle çalışmalıyız" sözleriyle halka seslendi.

Gümüş'ün ardından ise HDP'nin bir diğer Milletvekili Adayı Hişyar Özsoy konuştu. AKP iktidarının devletin tüm imkanlarıyla seçim çalışması yürüttüğüne ve seçimlerin adil gerçekleşmediği tepkisinde bulundu. Seçimlerin AKP ve devletin tüm kurumları ile HDP arasında geçen bir seçim olduğunu vurgulayan Özsoy, "Siz ne yaparsanız yapın 7 Haziran'da AKP Bingöl'de sandığa gömülecektir" dedi. 

Milletvekili adaylarının ardından, mitinge destek için Karlıova'ya gelen HDP Urfa milletvekili adayı Osman Baydemir, alkış ve sloganlar eşliğinde sahneye çıktı. Baydemir, Kürtlerin birliğinin önemine vurgu yaptığı konuşmada, "4 Parça Kürdistan'da kimliğimizi, kültürümüzü, inancımızı bize yasakladılar. Ancak hiçbir zaman Kürt halkı zulüm karşısında başını eğmedi. Bundan sonrada Kürt halkı başını zulme karşı eğmeyecektir" diye konuştu. Konuşmasında Kobanê direnişini de hatırlatan Baydemir, "Kürt halkı kendini siper ederek, gösterdiği direnişle onları Kobanê'den çıkardı. Ve bu direnişle insanlığın onur ve namusunu kurtardılar. O zaman Erdoğan "Kobanê düştü düşecek" diyordu. Sabah, öğle, akşam, gece bunu tekrarlıyordu. Ama IŞİD düştü, Erdoğan'ın da maskesi düştü. Her şeyde bir hayır vardır. Kobenê direnişi ile Kürtler arasında ki ittifak güçlendi. 4 parça Kürdistan'ın duyguları bir oldu" dedi. 

Seçimlerden alınacak sonuçların çözüm ve müzakere sürecine de etkilerine dikkat çeken Baydemir konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Sayın Öcalan 2013 yılında barış müzakerelerine bir şans daha verdi. Bu iradeye sahip çıkmalıyız. Bu iradeye sahip çıktığımızda onurlu bir barışın ve müzakere masasının kurulmasına öncülük etmiş olacaksınız. Biz birliğimizi sağladığımızda güçleneceğiz ve bugün 'müzakere masası yok' diyenler mecbur kalıp elimizi tutacaklar." 

Baydemir'in ardından HDP Bingöl Milletvekili ve Amed milletvekili adayı İdris Baluken Karlıova halkına seslendi. AKP iktidarının Kürdistan ve Türkiye halklarına verdiği hiç bir sözü yerine getirmediği eleştirisi yapan Baluken, AKP'nin seçim meydanlarında dile getirdiği vaatlere tepki gösterdi. 

Adana'da durdurulan TIR'larda ele geçirilen silahları hatırlatan Baluken, "İŞİD'e yaptıkları yardımlar Adana'daki tırların içerisinde olduğu ortaya çıktı. O TIR'lar ilk durdurulduklarında içerisinde ki silahları inkar etmişlerdi. Kabul etmek zorunda kaldıklarında o TIR'ların içerisinde ilaç kutuları var diyorlardı. Şimdi ortaya çıktı ki o ilaçların içerisinde bir orduya yetecek kadar silah ve mühimmat varmış. O silahların altına da bakılsaydı altında Erdoğan ve Davutoğlu'nun kendisi çıkacaktı" dedi. 

AKP iktidarının yeni saldırı planları içerisinde olduğu uyarısında bulunan Baluken, "Kürt halkının tepkisinden çekiniyorlar ve 7 Haziran seçimlerini bekliyorlar. 7 Haziran'da HDP barajı aşamazsa, nasıl ki Kobanê'ye İŞİD'i saldırttılarsa, Efrin'e de El-Nusra çetelerini saldırtacak. 7 Haziran'da HDP'nin kazanması Kobanê, Efrin ve Cizirê'nin kazanması demektir" sözleriyle 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. 

Yapılan konuşmaların ardından miting coşkulu sloganlarla sona erdi. 

SAKIK, DİLOVASI’NDA SEÇMENLERLE BULUŞTU

Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, HDP’nin seçim çalışmalarına destek vermek üzere geldiği Dilovası’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Halk Buluşması’na Sırrı Sakık’ın yanı sıra HDP milletvekili adayları Ali Haydar Konca, Ayfer Koçak, Dilber Örnek,  İbrahim Ergin, Sinan Odabaş, HDP Kocaeil İl Eşbaşkanı Mehmet AKgül, HDP Dilovası İlçe Kamuran Onay ve partililer katıldı.

Halk buluşmasında halkın yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşan Sırrı Sakık burada yaptığı konuşmada, genel seçimlerde AKP’nin büyük bir düşüş yaşayacağını, HDP’nin görkemli bir yükselişine tanıklık edeceğimizi söyledi.  Sandıklara sahip çıkılması konusunda halkı uyaran Sakık “Ağrı seçimlerinde belediyeyi elimizden almak için birçok hileye başvurdular. Tam 16 kez sandıklar sayıldı. İnsanlar tehdit edildi. Ancak biz ısrarlı ve kararlı duruşumuz sayesinde halkın iradesiyle kazandığımız belediyemize sahip çıktık.  Şimdi Ağrı’da başardığımızı tüm Türkiye’de başarma zamanı… Halkı tercihini kimden ya da kullanmışsa, ona herkes saygı duymalı. Oylarımıza sahip çıkacağız. Trafoya bu kez kediler giremeyecek” dedi. 

Türkiye’nin geleceğinin barış ve demokraside olduğunu vurgulayan Sakık “Cumhurbaşkanı çıkmış, tarafsızlık yeminini bir kenara bırakarak elinde Kuran-ı Kerim’le AKP’ye oy istiyor.  Her yerde HDP’ye saldırıyorlar. Ağrı Diyadin’de büyük bir provokasyon tezgahlandı. Amaçları Türkiye’nin değişik bölgelerine asker cenazeleri göndererek seçim ortamını zehirleyeceklerdi. Gencecik insanlar ölüme gönderildi. Ama Ağrı’da HDP’liler kendi canlarını ortaya koyarak o askerleri battaniyelerle hastaneye taşıdılar. Bu sırada bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Onlar askerleri ölüme gönderip seçim kazanmak istiyorlar. Biz canımızı verme pahasına o askerleri koruyoruz. Kardeşlik budur işte…” dedi.

Mitingde konuşan HDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Akgül ise 7 Haziran günü seçim başarılarını hep birlikte kutlayacaklarını, HDP’nin tüm Türkiye’de büyük bir umut dalgası yarattığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER