Barış Anneleri Rojava için nöbette

Barış Anneleri Meclisi, ikinci yıl dönümü olan Rojava devrimini selamlamak ve Kobanê'deki saldırılara karşı Aksaray'da nöbet eylemi başladı.

Barış Anneleri Rojava için nöbette
Barış Anneleri Meclisi, ikinci yıl dönümü olan Rojava devrimini selamlamak ve Kobanê'deki saldırılara karşı Aksaray'da nöbet eylemi başladı. IŞİD'in Kobone'ye yönelik saldırılarının protesto edildiği eylemde, anneler İsrail'i de kınadı, Filistinli annelerin acısını paylaştıklarını belirtti.


Aksaray Meydanı'nda bir araya gelen Barış Anneleri, "19 Temmuz Rojava devrimini selamlıyoruz" yazılı pankart ile "Bijî YPG, bijî YPJ", "Kobane kelaha berxwedaweye" yazılı dövizler taşıdı.

Barış Anneleri, aynı zamanda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da kınadı, "Filistin halkı yalnız değildir", "Filistinli annelerin acısı acımızdır" dövizleri taşıyarak, "Kahrolsun İsrail" sloganı attı. Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı.

Bir süre oturma eylemi yapan Barış Anneleri, sık sık "Rojava halkı yalnız değildir", "Diren Rojava İstanbul seninle", "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP", "Rojava'da direnen kadınlara bin selam", "Kobane'den Gazze'ye direnene bin selam" sloganlarını attı.

Daha sonra Barış Anneleri Meclisi adına açıklama yapan Behiye Duman, bugün Rojava'da, Filistin'de, Ukrayna'da ve daha pekçok yerde annelerin ağladığını belirtti.

Uluslararası şer odakları tarafından desteklenen IŞİD'in Kobane'de katliam yaptığını söyleyen Duman, IŞİD'in Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalıştığını kaydetti. Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğine dikkat çeken Duman, "Başta Türkiye olmak üzere tüm uluslararası güçlere seslenmek istiyoruz. Rojava'da insanılğa karşı suç işleyen katliamcı gruplara destek vermemelisiniz, polizitf bir müzakere sürecine başlanmışken, Rojava konusundaki ikircikli yaklaşımlar, bu süreci olumsuz etkilemektedir. Biz anneler asla ve asla barış mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve çocuklarımızın ölümüne izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

FİLİSTİNLİ ANNELERİN YANINDAYIZ

Duman, aynı katliamların Filistin'de de uygulandığını söyleyerek, şöyle devam etti: "Burada Filistinli annelerin acısını paylaşıyor ve çocuklarımızı öldüren her kim olursa olsun karşısında duracağımızı ve Filistinli annelerle dayanışma içerisinde olacağımızı belirtmek istiyoruz."

Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, annelerin eylemini selamlayarak konuşmasına başladı. Rojava devriminin varlık mücadelesi verdiğini belirten Yüksekdağ, egemenlerin Ortadoğu'da üçüncü bir yol açan Rojava'nın önünü kesmeye çalıştıklarını ifade etti. Devrimin yıl dönümünde Rojava'nın büyük bir siyasi ve askeri abluka altında olduğunu ve bunun aslında tüm bölgeye saldırı mesajı taşıdığını kaydeden Yüksekdağ, Kobane'yi sahiplenme çağrısı yaptı.

AKP İSRAİL'E KARŞI TEK BİR ADIM ATMIYOR

Yüksekdağ, özgürlükler düşmanı AKP Hükümeti'nin İsrail'i sözde kınarken, İsrail'in saldırılarını durduracak tek bir adım atmadığına, İsrail ile ilişkileri sürdürdüğüne de dikkat çekti. Yüksekdağ, Erdoğan'ın kızının İsrail Konsolosluğu önünde açıklama yaparken, oğlunun İsrail'le ticaret ilişkileri olduğunun altını çizdi, böyle bir Başbakan'ın açıklamalarına halkın inanmayacağını dile getirdi. Yüksekdağ, İsrail ile tüm anlaşmaların lağvedilmesini istedi.

Yüksekdağ, Ortadoğu halklarının birleşmesi gerektiğini de vurgularken, Rojava'yı sahiplenmede anneler ve kadınların öncü rol oynayacağına inandığını dile getirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Barış Anneleri'nin eylemini selamlayarak, egemenlerin ittifak halinde olduğunu söyledi. Tuncel, "Biz de halklar olarak ittifak halinde olmalıyız" diye ekledi.

Tuncel, HDP'nin halkların yanında olmaya devam edeceğini ifade etti. AKP Hükümeti'ne seslenen Tuncel, Rojava'nın bir tehdit olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi. Tuncel, "Kürdistan artık sizin sınırınız, iyi ilişkiler geliştirmek zorundasınız" diye konuştu.

Barış Anneleri'nin çadır kurmasına polis tarafından izin verilmezken, eylemin süresiz olduğu açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER