Barzani: IŞİD Kürtler'e yenildi!

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, “Teröristler iki devletin ordusunu dize getirmeyi başardı. Ancak Kürtlere karşı yenilgiye uğradı. Bu nedenle Kürtler olarak, dünyaya birlikte hareket ettiğimizi göstermemiz çok önemlidir” dedi.

Barzani: IŞİD Kürtler'e yenildi!
Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, “Teröristler iki devletin ordusunu dize getirmeyi başardı. Ancak Kürtlere karşı yenilgiye uğradı. Bu nedenle Kürtler olarak, dünyaya birlikte hareket ettiğimizi göstermemiz çok önemlidir” dedi.

 

Barzani, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye Kürt Ulusal Koalisyonu (ENKS) ve Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) temsilcileriyle Duhok kentinde bir araya geldi.

 

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Barzani, IŞİD'e karşı savaşan tek gücün Kürtler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

"Teröristler iki devletin ordusunu dize getirmeyi başardı. Ancak Kürtler’e karşı yenilgiye uğradı. Bu nedenle Kürtler olarak, dünyaya birlikte hareket ettiğimizi göstermemiz çok önemlidir. Aramızdaki bütün anlaşmazlıkları ve sorunları bir kenara koymalıyız. Hep birlikte halkımızın ve toprağımızın şerefini ve onurunu korumalıyız. Bu sorumluluk hepimizin omuzundadır."

 

Rojava’daki parti ve hareketlerin, aralarındaki sorunları bir an önce çözüme kavuşturmasını isteyen Kürdistan Bölgesi Başkanı, "Kürdistan Bölgesi olarak Rojava'da oluşacak ittifaka her türlü desteği sunmaktan geri kalmayacağız. IŞİD'le mücadele bir kader savaşıdır. Kobani'deki direniş, her türlü takdiri hak ediyor. Nerede olursa olsun, Kürtler’in başarısını, kendi başarımız olarak görüyoruz" dedi.

 

Kendileri için Kobani ve Erbil arasında fark olmadığını tekrarlayan Barzani, şöyle devam etti:

 

“O nedenle elimden geleni esirgemedim. Erbil'in savunulması için yaptığımızı, Kobani için de yaptık. Uluslararası güçlerin, Kobani'ye verdiği destekleri Erbil'e yapılmış gibi görüyoruz. Kobani'nin savunulması somut adımlara bağlıdır. Koalisyon güçlerinin desteğini sürekli hale getirmemiz için çabalarımızı birleştirmeliyiz." 

 

Salih Müslim: Her yerde birlik olmalıyız 

 

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de, “Sadece Rojava’da değil her yerde Kürtler arasında yardımlaşma ve birlik olmalıdır, bu bir zorunluluktur” dedi.

 

Toplantıda, durumların genel çerçevede ele alındığını söyleyen Müslim, yarın ve sonraki günkü oturumlarda diğer birçok konunun enine boyuna ele alınıp tartışılacağını söyledi.

 

PYD Eşbaşkanı, toplantının olumlu bir havada geçtiğinin altını çizdi.

Duhok’taki toplantının gündeminde IŞİD saldırısı altındaki Kobani bölgesi, ortak silahlı güç oluşturulması ve oluşumlar arasındaki sorunların giderilmesi bulunuyor.

    

Barzani başkanlığında Erbil’de 11 Temmuz 2012’de biraraya gelen PYD ve 15 Kürt partisi, “Hewlêr Mutabakatı”nı imzalamıştı. Bu toplantıda Suriye Kürt Ulusal Konseyi oluşturulmuştu. 

 

Ancak mutabakat bugüne kadar hayata geçmiş değil.

 

IŞİD’in Kobani’ye saldırmakla başlattığı savaş, yarın bir ayını dolduruyor.

 

Duhok’taki toplantı bugün ve yarın da devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER