Barzani: Mücadeleye bir peşmerge olarak devam edeceğim

Mesud Barzani, 1 Kasım'da görevi bırakacağını açıkladı. Barzani Meclis'e gönderdiği mektupta, şöyle dedi: "Peşmerge Mesud Barzani olarak milletimizin içerisinde ve aziz peşmergelerle halkımızın doğal hakları için mücadele etmeye ve milletimizin kazanımlarını korumaya devam edeceğim.”

Barzani: Mücadeleye bir peşmerge olarak devam edeceğim
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani 1 Kasım itibariyle görevinden çekileceğini açıkladı.


IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin yetkilerinin diğer mercilere devredilmesi gündemiyle toplanan Kürt Parlamentosu’nda kapalı oturum gerçekleştirildi. Toplantıda Mesut Barzani’nin 1 Kasım itibarıyla sona eren başkanlık görevine “devam etmeyeceği ve süresinin uzatılmasını da kabul etmediği” bildirildi.

IKBY meclisinde düzenlenen bugünkü oturumda Barzani’nin daha önce yolladığı mektup okundu.

Rudaw’ın aktardığına göre mektupta Barzani’nin şu ifadeleri yer aldı:

“24 Ekim’de yapılması kararlaştırılan ancak hiç kimsenin aday olmaması sebebiyle ertelenen Kürdistan Başkalık seçimlerinin ardında başkanlık görevimin tekrar uzatılmasını reddediyorum.
1 Kasım 2017 tarihinde bitecek olan Kürdistan Başkanlığı görevimin uzatılmasını kabul etmiyorum. En kısa sürede parlamentonun toplanması ve Kürdistan Başkanı’nın yetkilerinin devredilmesi sorununun çözüme kavuşturulmasını talep ediyorum.
Ben de peşmerge Mesud Barzani olarak milletimizin içerisinde ve aziz peşmergelerle halkımızın doğal hakları için mücadele etmeye ve milletimizin kazanımlarını korumaya devam edeceğim.”

‘NEÇİRVAN BARZANİ GELEBİLİR’

Katar merkezli El Cezire kanalı ise Kürt bölgesinde birçok kişinin Barzani’nin bir süre için ayrılacağını ve arka planda kalacağını düşündüğünü söylerken, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Mesut Barzani’nin görevini bir süre için yürütebilieceği ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER