Basın Özgürlüğü Ödülü Eryılmaz ve Önderoğlu'na

TGC tarafından bu yıl 25′incisi verilen 2014 Basın Özgürlüğü Ödülü’nün sahipleri belli oldu. Ödüller 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’nde verilecek.

Basın Özgürlüğü Ödülü Eryılmaz ve Önderoğlu'na

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından 1989 yılından bu yana her yıl verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri’ni kazanan isimler belli oldu. Ödüller 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü’nde The Marmara Taksim Oteli’nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulu’nda Türkiye Barolar Birliği adına Metin Feyzioğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkan Uğur Güç, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu, İletişim Araştırmaları Derneği’nden Füsun Özbilgen, İletişim Mezunları Derneği Başkanı Hüseyin Irmak, TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, Altan Öymen, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’ın yer aldığı Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulu’nda TGC Başkanı Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş de yer aldı.

Eryılmaz ve Önderoğlu

2014 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında gazeteci Erol Önderoğlu’na ve 17 yıl boyunca Radikal 2′nin yayın yönetmenliğini yapan Tuğrul Eryılmaz’a verildi.

Önderoğlu, basın ve ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerini takibi, raporlanması, duyurulması için Türkiye’de ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle ödül verildi.

Eryılmaz, Radikal 2′yi 17 yıl yönetmesi, ayrıca basın çalışanlarının haklarının korunmasında verdiği destek nedeniyle verildi.

Radikal 2′yi 17 yıl yönetmesi, ayrıca basın çalışanlarının haklarının korunmasında verdiği destek nedeniyle gazeteci Tuğrul Eryılmaz’a ödül verilmesini kararlaştırıldı.

BBC Türkçe ve Ankara Barosu

2014 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında ise BBC Türkçe’nin ve Ankara Barosu’na verildi. BBC Türkçeye ödülün Türkiye’de habere erişimin kısıtlı olduğu dönemlerle, Gezi sürecinde ve Soma faciasıyla ilgili her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle verildiği belirtilirken Ankara Barosu’nun ise basın, ifade ve iletişim özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması noktasında verdiği destek nedeniyle ödüllendirildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER