Başkale'de CHP'lilerin tümü BDP'ye katıldı

CHP Başkale İlçe Örgütü Başkanı Namet Parlak ile beraber parti yönetimi ve 5 köyden 2 bin kişi, düzenlenen törenle BDP'ye katıldı.

 Başkale'de CHP'lilerin tümü BDP'ye katıldı
Başkale de CHP İlçe Başkanı Namet Parlak ve yönetimi, Oğulveren (Kırvanıs) köyü muhtarı Hüseyin Bekir, Ilıcak (Atês) köyü muhtarı Bahattin Parlak, Budak (Erci) köyü muhtarı Aydın Tolay, Darıca eski muhtarıSelahattin Doğan ve yeni muhtar Habib Kara, Çaldıran köyü muhtarı Hüseyin Demir  ve kanaat önderleri Ragıp Abbasigil ve Hacı Namet Özer öncülüğünde toplam 2 bin kişi, belediye konferans salonunda düzenlenen törenle BDP'ye katıldı. Yüksekova'nın ileri gelen ailelerinden DYP'li eski Belediye Başkanı Ali İhsan Zeydan, Abdullah Zeydan ve Rojhat Zeydan'ın da misafir olarak katıldığı törene BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP PM üyesi Ramazan Yıldız, BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah, BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, HDP İlçe Başkanı Derviş Polat, Başkale Belediye Eş Başkanları Eylem Açıkalın ve İhsan Güler, MEYADER, KURDÎ-DER, BDP ve HDP yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.


Saygı duruşu ile başlayan törende partilerinden istifa ederek, BDP'ye katılan CHP İlçe Başkanı Parlak ve yöneticilerine BDP rozetini Özdal Üçer, Musa İta ve diğer BDP'liler taktı. Törende konuşan Namet Parlak, "Önder Apo'nun başlatmış olduğu demokratik çözüm ve ulusal birlik sürecine ve demokratik özerklik inşasına bugün katılmak bize onur veriyor. Her ne kadar pratikte hareketin içinde yer almasak da gönülden bağlı olduğumuz harekete ve Kürt halkına bu saatten sonra elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalışacağız" dedi.


BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak ise, "Partimize katılım yapan heyeti canı gönülden kutluyorum. Bizim artık bu saatten sonra birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Gelen arkadaşlar kendi evlerine gelmişlerdir. Partimiz bütün Kürt halkının evidir" dedi. Özdal Üçer de, CHP ilçe örgütünün partilerine katılmasının kendilerini yürekten sevindirdiğini dile getirerek, "Her ne kadar da geç atılmış bir adım olsa da bu katılım Kürdistan Bölgesi'nde sistem partilerinde yer alan Kürtlerin kendi partilerine dönmelerine vesile olmalarını diliyoruz. Birlik ve beraberliğimiz ve örgütlü gücümüz ne kadar güçlenirse barışa o kadar yakınlaşacağız" diye konuştu.


Konuşmaların ardından tören sona erdi. / Başkale News

 

 


 



 

 

 

 

 

  

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER