Başkan Saklı'dan hakkında çıkan habere yalanlama açıklaması

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı Tahir Saklı; bir gazete tarafından servis edilen “Ev ev gezen başkanda corona çıktı, ilçe karıştı!” haberine yalanlama geldi.

Başkan Saklı'dan hakkında çıkan habere yalanlama açıklaması

ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı Tahir Saklı;  bir gazete tarafından servis edilen “Ev ev gezen başkanda corona çıktı, ilçe karıştı!” haberine yalanlama geldi.

Belediye Başkanı Tahir Saklı, bahsi geçen haberin fotoğraf ve görsellerin 12 Mayıs 2020 tarihine ait olduğunun altını çizerek; yeni olmuş gibi servis edilmesinin etik olmadığını belirtti. Başkan Saklı, bahsi geçen haberde testinin pozitif çıkmasının ardından temas ettiği düşünülen ve hastaneye başvuran 100'e yakın kişiye koronavirüs testi yapıldığı ve 30'dan fazla kişide virüse rastlandığı bilgilerinin de asılsız olduğunu kaydetti. Saklı; temasta bulunduğu kişi ve kişilerin Şemdinli Devlet Hastanesi tarafından gözetim altına aldığını ve yapılan Covid-19 testlerinin tamamında ise negatif olduğunu belirtti.

Başkan Saklı tarafından yapılan yazılı açıklamada; “’Ev ev gezen başkanda corona çıktı, ilçe karıştı’ haberi gerçeği yansıtmamaktadır. YKS hazırlanan 160 öğrencimize temsili olarak 12 Mayıs 2020 tarihinde ilçemizin Beşevler Mahallesi’nde ikamet eden 2 öğrencimiz evlerinin bahçesinde ziyaret edilerek, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralları çerçevesinde, maskeli bir şekilde YKS kaynak kitapları teslim edilmiştir. Moda Mahallesi’nde de bir ev ziyaret edilerek yine sosyal mesafe kuralları kapsamında maskeli bir şekilde YKS kaynak kitapları burada da bir öğrencimize teslim edilmiştir. Diğer YKS kaynak kitaplar ise dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. 160 öğrencimize 12 Mayıs günü dağıtımına başlanan YKS kaynak kitap dağıtımı 20 Mayıs günü tamamlanmış olup, haber şahsım ve belediye sosyal medya hesaplarından 20 Mayıs günü servis edilmiştir. Kardeşim Cebrail Güven ve amca çocuğum Mahir Sakli şüphe üzerine 19 Mayıs günü Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yaptırdıkları Covid-19 test sonuçlarının bir gün sonrası 20 Mayıs günü pozitif çıkması üzerine şahsım ve ailemden oluşan 40 kişi 20 Mayıs günü test vermiştir. 18 kişinin sonuçları pozitif çıkınca Şemdinli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındık. 12 günlük tedavimizin sona ermesiyle 2 Haziran günü taburcu edildik. Hastanemiz tarafından temasta bulunduğum kişi ve kişilerin tamamında ise yapılan test sonuçlarının negatif çıktığı kayıt altına alınmıştır ” dedi.

Şemdinli Devlet Hastanesi yönetimi de haber ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak; “Belediye Başkanı Tahir Saklı'nın testinin pozitif çıkmasının ardından temas ettiği düşünülen ve hastaneye başvuran 100'e yakın kişiye koronavirüs testi yapıldığı ve 30'dan fazla kişide virüse rastlandığı bilgilerinin asılsız olduğunu belirtti. Hastane de yapılan açıklamada; “Belediye Başkanı Sayın Tahir Saklı’nın kardeşi ve amca çocuğu, 19 Mayıs günü şüphe üzerine hastanemize başvurdu. Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından ailede temasta bulunan başta Şemdinli Belediye Başkanı Sayın Tahir Sakli olmak üzere aynı aileden 40 kişiye test yapıldı. Yapılan test sonucunda 18 kişide Covid-19 rastlanarak tedavi altına alındı. Belediye Başkanı Tahir Saklı’nın temasta bulunduğu kişi ve kişilerde ise yapılan Covid-19 test sonuçlarının tamamında ise negatif çıktığı kayıtlarımızda geçmektedir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2020, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER