Baydemir için 'bırakılmak üzere yakalama' kararı

Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Sözcüsü Baydemir hakkında 'ifadesi alınıp bırakılmak üzere yakalama kararı' çıkardı.

Baydemir için 'bırakılmak üzere yakalama' kararı
Şanlıurfa’da haklarında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla dava açılan HDP Sözcüsü Osman Baydemir ile HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan’ın yargılandıkları davaların görülmesine bugün devam edildi. Mahkeme, Baydemir için ‘ifadesi alınıp bırakılmak üzere yakalama kararı’ çıkardı.


HDP Şanlıurfa milletvekili Dilek Öcalan’a Viranşehir’de öldürülen PKK’lilelerin cenazesindeki, HDP sözcüsü Osman Baydemir’e ise Birecik’teki Nevruz kutlamalarındaki konuşmalarından dolayı dava açılmıştı. Savcılık Öcalan ve Baydemir hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle ayrı ayrı dava açtı.

DURUŞMALAR ERTELENDİ

Şanlıurfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen her iki davanın da 3’üncü duruşmasına milletvekilleri katılmazken, avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti Dilek Öcalan’ın duruşmasını 1 Mart’a erteledi. HDP Sözcüsü Osman Baydemir için ‘ifadesi alınıp bırakılmak üzere yakalama kararı’ veren mahkeme de duruşmayı erteledi. / DHA

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER