Baydemir'in ağabeyi toprağa verildi

Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ağabeyi Aziz Baydemir, Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Baydemir'in ağabeyi toprağa verildi

Osman Baydemir’in ağabeyi Aziz Baydemir, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrasında tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi’nde yoğun bakımında bugün hayatını kaybetti.

Aziz Baydemir’in cenazesi, hastanedeki işlemlerin ardından Yeniköy Mezarlığı’na getirildi. Akşam namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Baydemir’in cenazesi, dualar eşliğinde annesinin yanına defnedildi.

HAKKINI HELAL ET KEKO

Ağabeyi’nin defninin ardından Kürtçe bir konuşma yapan Osman Baydemir, “Anne, keko senin misafirindir artık. Keko yerin Allah’ın yanı olsun. Keko sen büyüğümüzdün, babamızdın, evimizin direğiydin.

Bizim arkamız seninle güçlüydü. 10 senedir acı tatlı günlerde hep beni arıyordun. Beni soruyordun. Birçok kere sana geri dönerim diye telefonlarına bakmadım, sessiz kaldım. Bu üç gündür bu sefer ben seni arıyordum, keko diyordum bu sefer sen ses vermiyordun. Hakkını bana helal et keko” dedi.

Baydemir ailesi yarından itibaren Hevedanlılar Yasevi’nde taziyeleri kabul edecek.

Öte yandan, Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Amed Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP Amed İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ile çok sayıda kişi, Baydemir’i acı gününde yalnız bırakmadı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER