Kürkçü ve Tuncel, İmralı'ya gidecek iddiası

Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın İmralı Adası'nda PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesinin ardından İmralı'ya yeni heyetlerin gidebileceği belirtiliyor.

Kürkçü ve Tuncel, İmralı'ya gidecek iddiası
Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın İmralı Adası'nda PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesinin ardından İmralı'ya yeni heyetlerin gidebileceği belirtiliyor. İlk heyet içerisinde ise HDP eş genel başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tunceli'in yer alacağı iddia edildi. 

BDP-HDP heyetlerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan ile haftalık yaptıkları görüşmelerin ardından Akil İnsanlar Heyeti'nden bazı kişilerin İmralı Adası'na gitmesi bekleniyor. BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, 25 Ocak günü HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ile birlikte İmralı Adası'na göitmişti. Görüşme Rojava eksenli yapılırken, görüşme sonrasında Öcalan'ın Barzani'ye mektup yazacağı açıklanmıştı.

GÖRÜŞME TRAFİĞİ HIZLANDI

Öcalan tarafından Barzani'ye yazılan mektuba ilişkin bir gelişme yaşanmazken, son bir hafta içerisinde BDP ile AKP arasındaki görüşmelerin de hızlandığı görülüyor. BDP Grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken'in Kandil'den dönmesinin ardından görüşmeler yoğunlaşırken, ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP Grubu'nu ve tahliye edilen BDP'li vekilleri ziyaret etti. Her ne kadar ziyaret tahliye edilen vekillere ilişkin yapılsa da ziyarette sürece ilişkin hükümetin atması beklenen adımlar da ele alındı. Ziyaretin ardından aynı akşam BDP'li vekillerden oluşan heyet, AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'ın makamına giderek bir görüşme gerçekleştirdi. Kulisleri de hareketlendiren görüşme trafiğinin sonuncusu ise, İmralı heyeti ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında 30 Ocak'ta yapılan görüşme oldu.

TUNCEL VE KÜRKÇÜ GİDEBİLİR

Öte yandan görüşmelerin hızlandığı süreçte İmralı'ya Akil İnsanlar Heyeti'nden önce yeni heyetlerin gidebileceği belirtiliyor. Adaya gidecek yeni heyetlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne geldiği ve yapılacak olan çalışmanın ardından önümüzdeki haftalarda bu yeni heyetlerin de adaya gitmesinin beklendiği öğrenilirken, adaya giden BDP-HDP heyetinin çalışmalarını sürdüreceği, diğer heyetlerin ise lokal konular için gidecekleri öğrenildi. Adaya gidecek bu heyetlerden ilkinin HDP eş genel başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel'den oluşacağı iddia edilirken, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, birçok vekilin başvurusunun olduğunu ve başka isimlerin de adaya gidebileceğini söylemişti.
Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER