Demirtaş: 'Kürdistan'da aşiretten çok büyük bir aile vardır...'

Hakkari'den sonra Yüksekova ilçesine geçen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilçenin Keremağa köprüsünde, bir süre önce BDP saflarına katılan Pinyanişi aşiretinin ileri ileri geleni Osman Zeydan, Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ve yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı.

Demirtaş: 'Kürdistan'da aşiretten çok büyük bir aile vardır...'
Hakkari'den sonra Yüksekova ilçesine geçen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilçenin Keremağa köprüsünde, bir süre önce BDP saflarına katılan Pinyanişi aşiretinin ileri ileri geleni Osman Zeydan, Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ve yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı.

Belde meydanında toplanan halka hitap eden Demirtaş,"Osmanlı döneminde, Cumhiriyet döneminde.Neredeyse 150-200 yıldır Kürtler kendi içinde paramparça olmuş, kardeş kardeşe düşman olmuş, köy köye, aşiret aşirete düşman hale gelmiştir.Bu bizim kaderimiz değildir"dedi


Hakkari'deki ziyaretlerinin ardından bugün sabah saatlerinde Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Beledsine geçen BDP Genel Başkanı Demirtaş ve bareberindeki BDP Hakkari Milletvekileri Esat Canan, Adil Zozani, BDP PM üyesi M. Sıddık Akış, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP il Başkanı Rahmi Kurt ve BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatioğlu, Yüksiekova ilçe merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Keremağa köprüsünde  Pinyanişi aşiretinin ileri geleni Osman Zeydan, Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Yüksekova ilçe örgütü tarafından karşılandı. Demitaş'ı karşılamaya gelen yaklaşık 500 araçlık konvoy, Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Zeydan'ın verdiği dayanışma yemeğine katıldı. 

Demirtaş, Belde meydanında toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti.

Bir süre önce aile olarak  BDP saflarına katılan Aşiretin ileri geleni Osman Zeydan ve aile fertlerine tek tek teşekkür ederek konuşmasına başlayan Demirtaş, Büyükçiftlik Beldesinde vefat eden bir vatandaşın taziyesine de katılarak başsağlığı dileklerinde bulundu.

DEMİRTAŞ; KÜRTLER 150-200 YILDIR PARAMPARÇA OLMUŞ, BİRLİRLERİNE DÜŞMAN OLMUŞTU


Demirtaş,"Halkımızın birliği , beraberliği, kardeşliğin son derece önemli bir adamı, önemli bir başlangıcı da, hep birlikte yapacağız. Aslında uzun yılardır, halkımızın özlemini çektiği bu birlik, beraberlik için herkesin büyük emeği çabası vardır. Ben başta sayın Osman Zeydan ve ailesi olmak üzere Büyükçiftlik halkına huzurlarınızda teşekkür ediyoruz ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizim açımızdan halkımızın kendi içindeki kardeşliği, ittifakı herşeyden önemlidir. Her şeyden kıymetlidir. Allahın izniyle bizler bir arada durdukça, birbirimize güç, birbirimize destek verdikçe asla bu halkın sırtı yere gelmez.Yüzyıldır bizim en büyük eksikliği halkımızın birliği, beraberliğiydi. Ben hep söylüyorum. Ta Osmanlı döneminden, Bedirhan bey döneminden beri Kürt halkt, Kürt aileleri kendi birliği için mücadele ediyor ve çaba sarf ediyorlardı.Bedirhan bey döneminden bu yana maalesef birliğimizi sağlayamamışız.Osmanlı döneminde, Cumhiriyet döneminde.Neredeyse 150-200 yıldır Kürtler kendi içinde paramparça olmuş, kardeş kardeşe düşman olmuş,köy köye, aşiret aşirete düşman hale gelmiştir.Bu bizim kaderimiz değildir.Bizim bu gidişatı düzeltmek için attığımız bu bütün adımların bir seçim çalışması , bir seçim ittifakı, bir seçim işbirliğinden çok bir halkın ulusal birliği , bir halkın kenti ittifakının, kendi kaderinin tarihi adımları olduğunu görülmüsi lazım" dedi

DEMİRTAŞ: KÜRDİSTANDA AŞİRETTEN ÇOK BÜYÜK BİR AİLE VARDIR. O DA KÜRDİSTAN AİLESİ

Hakkari  ve ilçelerindeki bütün ailelerin bir arada durmaları bu halk için olmazsa olmazlardan olduğunu ifade eden Demirtaş, bu ülkeye barış getirilicekse, akan kanı durdurulacaksak ,nihai olarak sorunlara çözüm bulunması isteniyorsa onun yolu da Kürt halkınının kendi arasında ittifak etmesinden geçtiğini belirtti.

Demirtaş,"İnşallah bizler bu topraklarda bir daha asla ne kardeş kanının dönüldüğünü göreceğiz, ne savaş göreceğiz, ne de çatışma göreceğiz.Bu birliğimiz Kürdistan'da , kendi anavatanımızda , köylerimizde,şehirlerimizde daha güçlü bir barışın vesilesi olsun istiyoruz.Yakın zamanda Kürt halkı kendi içinde büyük acılar yaşamıştır.Kendi içinde yaşadığı sorunlar,sıkıntılar  biz büyük bir ailenin kendi içinde gördüğü sorunlar olarak görüyoruz.Bizler büyük bir aileyiz.Kürdistanda aşiretten çok büyük bir aile vardır. O da Kürtistan ailesi.Biz büyük bir aileyiz. Her yerde istiyoruz ki ailelerimiz , halkımız birbiriyle barış içinde kardeşçe yaşasın.Çok şükür ki, uzun süredir devam eden bu çalışma da sonuç vermiştir.Zaten yüreği gönlü bizimle olan ailelerimiz  bugün resmi olarak da kendi halkıyla bütünleşmiştir, halkımızn daha fazla güçlenmiştir.Partimiz güçlenmiştir demiyorum. Halkımızn daha çok güçlenmiştir.Bizler yakın zamanda geçen yıl da Büyükçiftlik beldesine gelmiştik.O zamanda buradaki halkın sıcaklığını görmüştük.O nedenle ayrımız , gayrımız yoktur.Bu topraklardaki her insan bizim canımız , ciğerimizdir  ve hepimiz birbirimizden sorumluyuz.Kürtler olaark artık birliğimizi ,beraberliğimizi kendimizi kendimiz tayin edeceğiz. Kürdün köle olmayacağını bütün dünya görecek. Ama öyle dalevere Kürt mehmet'in dömenini geçtiğini de herkes görecek.Burada onurlu bir halk yaşayacak.Düünya'da her onurlu halk gibi Kürt halkı da onuruyla, şerefiyle, diliyle, diniyle yaşayacak.Bizler bugün Kürdistanın dört bir parçasında bu birlik ve beraberliğimizle cevap veeceğiz. Bugün Muhabattan, Kamışlıya, Ametten, Van'a bütün dünya Kürtlerin tek yürek olduğunu görecektir. Önemli olan partinin değil, halkın birliğidir." diye konuştu.

Partiler ve şahsiyetlerin gelip geçici olduğunu belirten Demirtaş, halkın kalıcı olduğunu ve bu halkın barış içerisinde onurluca yaşayacak ve ilelebet özgürcü yaşayacaklarını söyledi.


Konuşmasının sonunda da Zeydan ailesine teşekkür eden Demirtaş, daha sonra Osman Zeydan'ın evinde verilen yemeğe katıldı. Yemekte Zeydan ile yan yan oturup sıcak sohbetler eden Demirtaş, daha sonra Yüksekova ilçesine geçti. Demirtaş, bir süre önce polis kurşunuyla öldürülün Reşit ve Veysel İşbilir ile Bemal Tokçu'nun ailelerini ziyaret edecek. / Yüksekova Güncel
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER