Demirtaş: 'Burada Bedel Ödeyemeyen Aile Yoktur'

Yüksekova ilçesindeki ziyaretlerini sürdüren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, akşam saatlerinde de partisinin bir düğün salonunda verdiği dayanışma yemeğine katıldı.

Demirtaş: 'Burada Bedel Ödeyemeyen Aile Yoktur'
Yüksekova ilçesindeki ziyaretlerini sürdüren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, akşam saatlerinde de partisinin bir düğün salonunda verdiği dayanışma yemeğine katıldı. Yemekte konuşan Demirtaş, geçen seçimlerde Türkiye birincisi olan Hakkari'nin önümüzdeki 30 Mart seçimlerinde de bu rekorunu kurup Türkiye’ye örnek olacaklarını söyledi.

Yüksekova ilçesinde partisinin düzenlediği dayanışma yemeğinde, ilçedeki STK'lar, Muhtarlar, avukatlar, esnaflar ve kanaat önderleriyle bir araya gelen 
BDP Genel Başkanı Demirtaş, önümüzdeki 30 Mart seçimlerinin Kürtler için zafer olacağını söyledi.

 

DEMİRTAŞ: BURADA BEDEL ÖDEYEMEYEN AİLE YOKTUR

 

Demirtaş,"Önümüzdeki 30 Mart yerel seçimlerinde Hakkari ve ilçeleri tamamını alarak zaferi kutlayacağız. Oy oranı itibariyle Hakkâri Türkiye birincisidir. Bu başarımızı korumak Hakkari için ve yurtsever Hakkari halkı için çok basittir. Yüksekova halkının verdiği bedeller ve mücadeleleri asla unutmayacağız. Burada bedel ödemeyen aile yoktur.

 

Yüksekova ilçemiz geçmişte hizmetten yoksun kalan bir ilçemizdi. DTP ve BDP dönemi itibariyle burada şu ana kadar yapılmayan hizmetler yapıldı. Bu hizmetler yeterlimidir hayır, buranın kalkınması için geliştireceğimiz projelerle Yüksekova ilçesi yaşanılabilir bir ilçe olacak.

 

DEMİRTAŞ: ÖCALAN’IN YÜKSEKOVA VE HAKKARİ’YE SELAMLARI VAR

 

BDP'nin diğer partilerden farkı gücünü halktan almasıdır. Diğer partiler, sizlerin vergileriyle ayakkabı kutularında paralarınızı çalarken, BDP halktan aldığı destekle cesaret alıyor. Yüksekova halkı yakın zamanda 3 şehit vermesine rağmen onurlu mücadelesinde asla vazgeçmiyor. Başkan Apo da Yüksekova ve Hakkari'deki bu onurlu duruşu İmralı'da görüyor ve buraya özel selamlarını göndermiştir" dedi.

 

Konuşmasında AKP hükümeti ile Cemaat'a değinen Demirtaş, islamiyeti maske olarak kullananAKP hükümeti ve Fetullah Gülen cemaatini hırsızlık ve yolsuzlukla suçladı.

 

Demirtaş,"Halkamızın artık bu hırsızlık ve yolsuzluk yapanlara bir dur demesi zamanı gelmiştir. Eğer bunlara samimi ve şeffaf bir ders verilecekse halkımızın verecektir.
 

AKP HÜKÜMETİ ARTIK BU BÖLGEDE AT KOŞTURMAYACAKTIR
 

 

AKP hükümeti artık bu bölgede at koşturmayacak. Yolsuzlukla ilgili şu ana kadar tek bir kelime söylemeyen bu Başbakanı artık bu halk kabul etmeyecek. Cemaat kendi arasında dini yaşayabilir, anlatabilir. Ama şirket kurma, valileri yönetmek cemaatin işi değildir. Cemaatin işi dini kullanıp ticaret yapmak değil. Bugüne kadar dini kullanıp bu halka yalan atan Cemaat ileAKP arasındaki kavga olmasaydı bu halkın haberi olmayacaktı. Yani halk AKP ve cemaatin yıllardır söyledikleri yalanlar ve çaldıkları paralardan haberi olmayacaktı. Ama ne zaman bu dershaneler çatışması ortaya çıtı ikisi de birbirinin açıklarını ortaya döküyor" diye konuştu.

 

Demirtaş, daha sonra Hakkari merkez, ilçeler ve beldelerde aday gösteren Belediye Eşbaşkan adaylarını kürsüye davet ederek halka tanıttı. Demirtaş, tüm Kürt halkının kendi adaylarına sandıkta sahip çıkması çağrısı yaptı. 

 

DEMİRTAŞ’TAN TAZİYE ZİYARETİ 

 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Büyükçiftlik Beldesi'nden sonra Yüksekova'da 6-7 Aralık 2013 tarihinde çıkan olaylar sırasında polis kurşunu ile öldürülen Bemal Tokçu ile Veysel ve Reşit İşbilir'in ailelerini ziyaret ederek ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

 

Yemeğin ardından Demirtaş, karayoluyla ilçeden ayrılarak Diyarbakır’a gideceği öğrenildi. / Yüksekova Güncel

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER