Gezi'nin gücüyle 26 yaşında belediye başkan adayı

Genç, kadın ve emekçi adayların sayısının fazlalığıyla dikkat çeken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Derince Belediye Başkan adayını tanıttı.

Gezi'nin gücüyle 26 yaşında belediye başkan adayı
Genç, kadın ve emekçi adayların sayısının fazlalığıyla dikkat çeken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Derince Belediye Başkan adayını tanıttı. Kocaeli’nin Derince ilçesi için genç bir kadını aday gösteren HDP, Yenikent Mahallesi Muhtarlık Binası önünde bir araya gelerek aday Didem Çelik’i halka tanıttı. Aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenci olan Didem Çelik, 26 yaşında olmasıyla HDP’nin en genç adaylarından biri unvanına da sahip.


Tanıtım toplantısına HDP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, İzmit Belediye Başkan Adayı Metin Fırat, Kartepe Belediye Başkan Adayı Mehmet Çelik’in yanı sıra Derince Belediyesi için Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşta katıldı.

‘HEP BİRLİKTE BU ÜLKEYİ YÖNETMEYE ADAYIZ’

Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, HDP’nin kuruluş amacından bahsederek, “HDP, yolsuzluk yapanların değil dürüst bireylerin partisidir. Bizim ayakkabı kutularımız yok, bizim halk için halktan yana bir siyasetimiz var. Biz ‘Şehir senin’ diyoruz, bunu derken ‘Gelin şehri hep birlikte yönetelim’ diyoruz halkımıza. Bu güne kadar bizi bölmeye çalışanlara karşı biz hep birlikte bu şehri de, bu ülkeyi de yönetmeye adayız” diye konuştu.

‘BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’

Nilay Etiler’in ardından konuşan Derince Belediye Başkan Adayı Didem Çelik, Gezi’de en çok gençlerin ve kadınların ön planda olduğunu dile getirerek, “Gezi’de gördük ki bu halk isterse her şeyi değiştirebilecek güce sahip. Özellikle gençler ve kadınlar bu düzeni değiştirmede en önemli özneydi. Ben de bu gücü arkama alarak Derince’den aday oldum. Biliyorum ki biz istersek bu kokuşmuş düzeni değiştirebiliriz” dedi.  / Evrenel

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER