Ali İsmail davasında 'olağanüstü' duruşma

Eskişehir’de 2 Haziran 2013 gecesi Gezi Parkı eylemleri sırasında saldırıya uğrayan ve 10 Temmuz günü hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması bugün Kayseri'de olağanüstü polisiye önlemlerin gölgesinde başlıyor.

Ali İsmail davasında 'olağanüstü' duruşma
 Eskişehir’de 2 Haziran 2013 gecesi Gezi Parkı eylemleri sırasında saldırıya uğrayan ve  10 Temmuz günü hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması bugün Kayseri'de olağanüstü polisiye önlemlerin gölgesinde  başlıyor.


"Güvenlik" gerekçesiyle Eskişehir'den Kayseri'ye alınan davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Dava öncesi olağanüstü polisiye önlemler alındı.  2 bin dolayında polis, 3 TOMA aracı ve bir helikopter adliye önünde görevlendirilirken, kent dışından davayı izlemeyen gelenlerin otobüsleri durdurularak, yolcular arandı.

Davada biri polis olmak üzere 5'i tutuklu 8 kişi "kasten adam öldürmek" ve "Bu suçu kolaylaştırmak" suçlamalarıyla 10 yıldan ömür boyu hapse varan cezalarla yargılanıyorlar.

Duruşma başlamadan önce ÇHD'li avukatlar ve gazetecilerin salona alınması sırasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.  Korkmaz'ın ailesi salona alkışlar arasında alındı.

Elindeki fotoğraf ile sanıkların karşısına oturan Anne Korkmaz,  "Nasıl kıydınız oğluma? Ne yaptı size, ırzınıza mı girdi, çocuklarınızı mı dövdü? Annelerinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz?" diye bağırdığı duyuldu.

Pazar günü bir açıklama yapan BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, davaya katılım çağrısında bulunmuştu.  Davanın Kayseri’de görülmesini de eleştiren BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, “Nakledilen davaların neredeyse tamamı güvenlik görevlisi olan sanıkların cezalandırılmaması veya çok hafif şekilde cezalandırılması ile sonuçlanıyor” demişti.

Duruşmayı BDP'liler, HDP milletvekili Levent Tüzel ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile aralarında Sezgin Tanrıkulu ve İlhan Cihaner'in de olduğu CHP'liler de izliyor. / anf

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 22:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER