Önder: Gasp edilmiş oylarımızı alacağız

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar seçim çalışmaları kapsamında Güngören ve Esenler’de halkla biraraya geldi.

Önder: Gasp edilmiş oylarımızı alacağız
HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar seçim çalışmaları kapsamında Güngören ve Esenler’de halkla biraraya geldi. Sırrı Süreyya Önder “İki hırsıza bu kenti mahkum etmeyeceğiz, gasp edilmiş oylarımızı alacağız” dedi. Esenler HDP adayları da esnaflarla bir toplantı düzenledi. 


BDP Güngören ilçe örgütü, Güngören'de bulunan Pınar Düğün Salonu'nda 3. Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. "Müzakere demokrasi çözüm ve barışa hizmet eder" pankartı ile Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan'ın fotoğraflarının bulunduğu kongre salonuna Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile KCK bayrakları asıldı. Kongreye, HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, BDP İstanbul il Eş Başkanı Emrullah Bingül ve çok sayıda kişi katıldı. Divan oluşumunun ardından yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede konuşan BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, "bugün Güngören kongresini gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki bu gün bu kongrede seçilen arkadaşlarımız çalışmalarını büyük kararlılıkla sürdürecektir" dedi. Seçim çalışmalarına HDP çatısı altında başladıklarını ve bunu kararlıkla sürdürdüklerini ifade eden Bingül, "biz Amed'te, Van'da BDP ile nasıl çalışmalar yürütüyorsak batıda da aynı şekilde HDP ile çalışmalarımızı da aynı şekilde yürütüyoruz. İnanıyorum ki Güngören'de yapılacak çalışmalarda bu yöntem ile kararlılık ile yürütülecek. 30 Mart'tan sonra tarihi bir sonuçla karşılaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Bingül'ün konuşmasının ardından HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder söz aldı. Bugüne kadar Güngören'de çalışmalar yürütenleri selamlayan Önder, "Hep birlikte bu güne kadar nasıl ki omuz omuza mücadele sürdürdüğümüz gibi bundan sonrada omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Yeni gelecek yönetime de başarılar dileyen Önder, "HDP konusunda oluşturulmak istenen olumsuz algıyı bu yerel seçimde İstanbul'da tersine çevireceğiz. Bugüne kadar yağmurla karla uğraştık mücadele ettik tohum attık ya sel götürdü ya güneş kavurdu ama artık bu yerel seçim bizim parmağımızı kaldırma mevsimi olacaktır. Bu seçim insanlık onurunun seçimi olacaktır. Bu seçimde özgürlüğün harmanını yapacağız" dedi. 

KCK operasyonları tutuklanan siyasi tutsakları da selamlayan Önder, " Onların mücadeleleri ve çözülmeyen iradeleri yolumuzu aydınlatacaktır" diye belirtti. Önder, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın selamının olduğunu salondakileri ilettiği sırada ise, uzun alkış tutularak, "Bijî serok Apo" sloganları atıldı. Önder, Öcalan'ın kendilerine, "İstanbul'daki muhalif hareket olmak üzere, etkin bir çalışma yürütürseniz, demokrasi çevreleri ile dayanışmalarınızı yükselterek çalışmalarınızı yürütürseniz İstanbul'da yüzde 35'i görebilirsiniz ben bunu buradan görebiliyorum" dediğini aktardı. İstanbul'u hırsızlara teslim etmeyeceklerini söyleyen Önder, "İki hırsıza bu kenti mahkum etmeyeceğiz. Artık bu seçimde hiç kimseye kayacak oyumuz yok. Gasp edilmiş oylarımızı alacağız. Artık bu seçimde iktidar ortağıyız bu bilinçle hareket etmenizi istiyorum" diye belirtti. Yapılan konuşmanın ardından tek liste ile gidilen seçimde Güngören ilçe Eş Başkanlığı'na, M. Şirin Akyol ile Nefise Eren getirildi. 

HDP Esenler Eşbaşkan Adayları Nuriye Avşar ve Feti Aydın da, kahvaltılı toplantıda esnafla buluştu. Adaylar, dayanışma çağrısında bulunurken, esnaflar yanınızdayız mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenler Belediye Eşbaşkan Adayları Nuriye Avşar ve Feti Aydın, kahvaltılı toplantıda esnafla buluştu.

Toplantıya HDP Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar, HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan ile BDP, HDP ve ESP ilçe başkanları ile EMEP ve SDP temsilcileri de katıldı.

İlk olarak söz alan HDP İlçe Başkanı Hakkı Yavuz, toplantıya gelen herkese teşekkür ettikten sonra sözü HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan aldı.

Altan, dayanışmanın çok önemli bir eylem olduğunun altını çizdi, "HDP de tüm ezilenlerin bir dayanışma fikrinden doğmuş bir parti. Bu nedenle dayanışma bizim için kutsal bir kelime" dedi. HDP'nin halkın gücüne güvendiğine dikkat çeken Altan, "Ezilenlerin dertlerine çare bulacak yeni bir düzeni nasıl kuracağımızı meclislerimizle tartışıyoruz. Türkiye'de ilk kez bu kadar büyük bir ezilenler ittifakı oluştu. Bize düşen HDP'nin Türkiye ve Kürdistan'ın geleceği olduğunu göstermektir" diye konuştu.

HDP Esenler Eşbaşkan Adayı Nuriye Avşar, HDP'nin bütün halklarla birlikte ortak bir yaşamı inşa etmek için çok önemli bir proje olduğunu belirtti, "Dayanışma ve mücadele ile bu projemizi hayata geçireceğiz" dedi.

HDP Esenler Eşbaşkan Adayı Feti Aydın da, halkla birlikte yöneteceklerini, kararları meclislerde halk ile birlikte alacaklarını söyledi, "Esenler'in sorunlarını, çözüm önerilerini birlikte belirleyeceğiz, birlikte başaracağız" diye konuştu. 

HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar da, insanların sadece ellerini değil tüm vücutlarını taşın altına koyma vakti olduğunu söyleyerek, "Sizlerin bu kadar uzun ve acılı bir yoldan geldiğinizi tarihimizin gerçeklerinden zaten anlıyoruz ve biliyoruz. Hakların Demokratik Partisi çatısı altında bulunmamız da bu dayanışma ve birlikteliğe yoldaşlığa açılan kapıdır" dedi. Yerel yönetimlerin sermaye güçlerinin eline geçmesine karşı birlik olunması gerektiğine vurgu yapan Aydınlar, "Ermeniler, Aleviler, Kürtler, Süryaniler ve tüm halklar olarak, hep beraber omuz omuza vererek mücadele alanlarına talibiz. Yerel yönetimlerde halkın inisiyatifine, halkın denetlemesiyle oluşacak yerel bir yönetim anlayışına, yüzde 50 kadın kotasıyla, tüm renklerin, tüm dillerin beraber mücadele ettiği alanları açacağız ve bir kez daha dayanışma ruhuyla eşit ve özgür bir geleceğe adım atacağız" dedi.

Adayların ardından söz alan esnaflar da, HDP'nin yanında olacaklarını, desteklerini sunacaklarını söyledi. / anf

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER