Baydemir'e taziye ziyaretleri sürüyor

BDP heyeti, ağabeyi Aziz Baydemir’in vefatı dolayısı ile Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e taziye ziyaretinde bulundu.

Baydemir'e taziye ziyaretleri sürüyor
BDP heyeti, ağabeyi Aziz Baydemir’in vefatı dolayısı ile Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e taziye ziyaretinde bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de beraberinde İl Valisi ile birlikte Baydemir'e baş sağlığında bulundu. 


Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ağabeyi olan 52 yaşındaki 8 çocuk sahibi Aziz Baydemir, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Baydemir ailesi Aziz Baydemir için Hevedanlılar Yas Evi’nde taziye ziyaretlerini kabul etmeye başladı.

BDP heyeti bugün Baydemir’e taziye ziyaretinde bulundu. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da yer aldığı heyet ziyaretine Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Van Milletvekili Kemal Aktaş, Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım ve Urfa il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Taziye evinde konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ailenin acısını paylaştıklarını belirterek  "Ölüme insanoğlunun çaresi yoktur, fakat halkımızın taziyeler konusunda duyarlılığı acı gününde bir birine sahip çıkması bizim için çok kıymetlidir, çok değerlidir. Özellikle bir halk olma bilinci bir birinin taziyesine sahip çıkmakla ortaya çıkar” şeklinde konuştu. 

Gelen tüm ziyaretçileri kapıda karşılayan Osman Baydemir de bir konuşma yaptı. Baydemir konuşmasında "Her şeyden önce ölüm haktır, gün gelecek herkes bir sebepten dolayı ölümü tadacaktır. Öyle görünüyor ki acıya sahip çıkmak hepimizin insani ve ortak paydasıdır. Siyasi fikirlerimiz ne olursa olsun, dünya görüşlerimiz ne olursa olsun, acı karşısında, ölüm karşısında kenetleniyoruz. Benim inancım o ki bu ülkenin selameti, bu ülkede yaşayan tüm anne ve babaların evlat acısı yaşamamaları için caba sarf etmekten geçer. İnancım o ki bu en büyük erdemdir, en büyük görevdir. İnşallah bu duygu ile biri birimizle dayanışma içinde olacağız. Ölüm gelecekse haktan gelsin” dedi.

Öte yandan, partisinin aday tanıtım toplantısı için kente gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Mustafa Cahit Kıraç ve Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de Baydemir'e taziye ziyaretinde bulunarak baş sağlığı ziyaretinde bulundular. / anf

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER