Bayrak İndirmeye 13 Yıl 9 Ay Hapis

Diyarbakır’da geçen yıl 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesindeki direkten Türk bayrağını indiren Ömer Mutlu’ya 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Bayrak İndirmeye 13 Yıl 9 Ay Hapis
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi 8 Haziran 2014’te, Diyarbakır’da, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin duvarından atlayarak direkte asılı bulunan Türk bayrağını indirdiği iddiasıyla yargılanan Ömer Mutlu’ya 13 yıl 9 ay hapis cezası verdi.


Ömer Mutlu bayrağı indirdiği iddiasıyla 9 Ağustos’ta Lice’de yakalanmış, ertesi gün 
tutuklanmıştı.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde geçen sene 7 Haziran’da karakol ve kalekol inşaatlarına karşı yapılan eylemlere polis ve asker saldırmıştı.

Saldırıda iki Liceli, 24 yaşındaki Ramazan Baran ve 50 yaşındaki Baki Akdemir hayatını kaybetti., biri kadın iki kişi yaralandı.

Ön otopsi tutanağına göre, Ramazan Baran sırtına isabet eden iki kurşunla vuruldu.

Ertesi gün Baran ve Akdemir’in öldürülmesine karşı düzenlenen protesto eylemlerinde maskeli bir gösterici 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki göndere asılı olan Türkiye bayrağını indirmişti.

9 Haziran’da Öcalan İmralı’da görüştüğü heyet vasıtasıyla gönderdiği mesajda olayı provokasyon olarak nitelemişti.

“Bu tarz provokasyonların halkların ortak geleceğini amaçlayan demokratik ulus çözümlemelerimi hedef aldığını herkesin bilmesi gerekir.”

Olayı takip eden bazı kentlerde bayrağa saygı altında yürüyüşler düzenlendi, bazı yerlerde de tepkiler Kürtlere saldırıya dönüştü.

Dönemin başbakanı Erdoğan da 10 Haziran’da olayla ilgili olarak “"O garnizonun içinde girip de bayrağı indireni orada her halükarda ne ise alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın, yapmıyorsan, sorumlusun”dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER